26 Φεβ 2014

Ο Βενιζέλος μόνος του θα αντιμετωπίσει το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ - Το φλερτ με τους 58 δεν έφτασε σε γάμο


Όλα στον αέρα είναι στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις ευρωεκλογές και την σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου ιδίως μετά την χθεσινή απόσυρση των 58 από το οργανωτικό σχήμα της "Ελιάς".


Το ΠΑΣΟΚ επεχείρησε να υποβαθμίσει την δυσμενή εξέλιξη και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δήλωση χαιρετίζοντας την καταλυτική λειτουργία των 58 στην ενεργοποίηση δυνάμεων που έχει ανάγκη η κοινωνία.

Η μη συμμετοχή των 58 στο ευρωψηφοδέλτιο αλλάζει πλέον όλα τα δεδομένα και δημιουργεί σκεπτικισμό στο ΠΑΣΟΚ για το κατά πόσο τελικώς θα πρέπει να μην υπάρχει ασυμβίβαστο για όσους βουλευτές θέλουν να δηλώσουν υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές.

Το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα βράζει και η πλειονότητα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι το κόμμα θα πρέπει να αναθεωρήσει την στάση του σε ό,τι αφορά το ασυμβίβαστο. "Δεν μπορεί η ΝΔ να αξιώνει από τους βουλευτές της να παραιτηθούν κι εμείς για μία ή δύο το πολύ υποψηφιότητες να δημιουργούμε την αίσθηση ότι κινούμαστε σε άλλη κατεύθυνση" τονίζουν βουλευτές του κόμματος.

Ακόμη κι ο γραμματέας του Νίκος Ανδρουλάκης εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να υπάρχουν ασυμβίβαστα και πιστεύει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να καλούνται να χειριστούν τα προνόμια που έχουν σε έναν αγώνα συγκριτικά με τα προνόμια των άλλων.

Στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ώρες κυριαρχεί και μία άλλη άποψη. Ότι ο Αντώνης Σαμαράς επαναφέροντας τον σταυρό στις ευρωεκλογές ουσιαστικά κατάφερε να τινάξει στον αέρα την υπόθεση της Κεντροαριστεράς με τους 58 που εμφανίζονταν ως η "ψυχή" της προσπάθειας για ενότητα να αποχωρούν με γοργά πηδηματάκια αφήνοντας μόνους τους τους κ.κ. Βενιζέλο, Λοβέρδο και Μόσιαλο, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. 

Η αποχώρηση των 58 από την Ελιά ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί. Οι 58 είχαν αρκετές απαιτήσεις που στο ΠΑΣΟΚ δεν τις έβλεπαν με καλό μάτι.

Ο κος Βενιζέλος ευχαρίστησε τους 58 με κομψό τρόπο. Πολλοί εντός του ΠΑΣΟΚ ανακουφίστηκαν και άλλοι στεναχωρήθηκαν.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν κάποιοι που πετάνε βελάκια στη φωτογραφία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στη σύσκεψη που έκαναν οι συνεργαζόμενοι αποφασίστηκε το όνομα με το οποίο θα κατέβουν στις ευρωεκλογές να έχει μέσα τη λέξη Παράταξη. Πιθανότερος τίτλος Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη.

Αυτό όμως δε λύνει το πρόβλημα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και το πρόβλημα είναι πως το ΠΑΣΟΚ θα μετρηθεί τη βραδιά των ευρωεκλογών και θα ζητηθούν εξηγήσεις. Τα στρατόπεδα ετοιμάζονται και ήδη καταστρώνουν την στρατηγική τους για το πως θα κινηθούν το βράδυ της 25ης Μαίου.

Το φλέρτ με τους 58 δεν έφτασε σε γάμο. Έτσι κι αλλιώς πολλοί στο ΠΑΣΟΚ ,δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για τους 58 ,όπως και πολλοί από τους 58 είχαν προτείνει να μην πάνε μαζί με το ΠΑΣΟΚ αλλά να κατέβουν μόνοι τους.

Το εγχείρημα έλαβε τέλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι μπροστά σε μία πρόκληση, να υπερασπιστεί τη θέση του στην προεδρία του κόμματος.