27 Φεβ 2014

Με Μαριλένα Κοππά και Δημήτρη Δρούτσα το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου στο Ευρωκοινοβούλιο




Ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου βρέθηκε στις  Βρυξέλλες με Πρόσκληση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με συντονισμένες προσπάθειες καθηγητών του σχολείου  και του  Δημοσιογράφου Γ. Γουγά (ο οποίος και μας συνόδευε), το σχολείο  πήρε την Πρόσκληση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένης και της συγκυρίας των Ευρωεκλογών...

 που αποτελεί εκ των πραγμάτων μια δύσκολη περίοδο για παρόμοιες δραστηριότητες. Οικοδεσπότες αυτή τη φορά ήταν κατά κύριο λόγο η Ευρωβουλευτής κ. Μαριλένα Κοππά και κατά δεύτερο λόγο ο Ευρωβουλευτής κ. Δρούτσας Δημήτριος, αφού οι δυο Ευρωβουλευτές προέβησαν σε σύμπραξη για να αυξηθεί κατά τι, ο αριθμός των προσκεκλημένων μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας. Το Ταξίδι  αν και ολιγοήμερο ήταν πλούσιο σε εμπειρίες.  Η κ. Μαριλένα Κοππά και ο Έλληνας αξιωματούχος της Ε.Ε. κ. Καναράς Βασίλης αναφέρθηκαν στα όργανα και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και για τις τρέχουσες εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό  χώρο.  Κατόπιν η κ. Κοππά παρέθεσε σε κεντρικό εστιατόριο των Βρυξελλών γεύμα, προς τιμή των μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας, με τους οποίους και συνέφαγε. Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση στους εκθεσοχώρους, του πράγματι εντυπωσιακού ATOMIUM.



 Ακόμη οι μαθητές συμμετείχαν σε φιλανθρωπικό γκαλά(…με μπουφέ), που οργάνωσε η Association Femmes dEurope a.l.s.b.l.  στο Centre Culturel de Woluwe Saint Pierre. Οι μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν Aria – κονσέρτο από την σοπράνο  Ισμήνη Γιαννάκη και τη χορωδία Art and Melodie, σε έργα Rameau, Haendel, Traetta, Purcell, Mozart, Monteverdi, Rossini, Dallappicola, Benda και Hadjidakis. Στην εκδήλωση τονίστηκε η προσφορά της Ελληνικής Μουσικής στην Ευρωπαϊκή, αφού το θέμα ήταν: « LEurope musicale a Travers les mythes grecs » δηλ. « Η Μουσική Ευρώπη εμπνέεται από τους Ελληνικούς Μύθους» και συνοδευόταν με ειδικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκη. Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. κ. Θεοδώρου Σωτηρόπουλου, Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε., και της Α.Ε. κ. Κωνσταντίνου Χαλαστάνη, Πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο. Παρόντες επίσης ο Μητροπολίτης Βελγίου, Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ.κ. Αθηναγόρας, η σύζυγος του κ. Μπαρόζο, καθώς και πολλοί Έλληνες και ξένοι Αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν.  Ήταν και αυτό μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές μας. Επίσης οι καθηγητές του σχολείου έδωσαν «συνέντευξη» στο NEW EUROPE Studios και το τριήμερο ολοκληρώθηκε με τα σχετικά ψώνια και βόλτα στην «ωραιότερη πλατεία της Ευρώπης» την περίφημη GRAND PLACE των Βρυξελλών.