21 Ιαν 2014

Προβοκάτσια με «άρωμα» τρομοκρατίας φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ


Πόλεμο με την  τρομοκρατία ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την δήλωση  του Χριστόδουλου Ξηρού. Προκειμένου να ξεκαθαρίσουν μια και καλή την θέση του στα θέματα αυτά τα στελέχη της Κουμουνδούρου εξέδωσαν ανακοίνωση που καταδίκαζαν με τον πιο σαφή και...
κατηγορηματικό τρόπο το μανιφέστο Ξηρού τονίζοντας ότι « η υπόθεση της ανατροπής της πιο βάρβαρης ταξικής πολιτικής που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι παιχνίδι με κλέφτες και αστυνόμους, επιστολές, βίντεο και ανέξοδα νταηλίκια.»
Χαρακτηρίζοντας αυτόκλητο «υπερασπιστή» των «λαϊκών  συμφερόντων» τον Χριστόδουλο Ξηρό και τονίζοντας ότι είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη Δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν καθώς  και στην ανάγκη διαρκούς διεύρυνσής της τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησαν να τραβήξουν μια «κόκκινη γραμμή» ανάμεσα στις απόψεις που έχουν εκφράσει  κατά καιρούς για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ακόμα και των φυλακισμένων για θέματα τρομοκρατίας και των απόψεων που εξέφρασε το πρώην μέλος της 17 Νοέμβρη.

Εκτός όλων των άλλων θέλησαν να προλάβουν την αντίδραση της ΝΔ  η οποία όπως είναι γνωστό ταυτίζει τις περισσότερες φορές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες τρομοκρατικές ενέργειες συνδέοντας δηλώσεις τους με παράνομες ενέργειες. Δεν δίστασε μάλιστα να περάσει στην αντεπίθεση λέγοντας ότι «ήδη κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους, τούς προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζέντα για να παρατείνουν την παραμονή  τους στην εξουσία. Θα διαψευστούν. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση.

«Η  δράση τέτοιων «τιμωρών» πρόσθεταν , ερήμην πάντα των μαζικών  αγώνων, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.»

«Αντί να ασχολούμαστε  με  το νέο μνημόνιο και τα μέτρα της τρόικας , για τις απολύσεις των 11.000 δημοσίων υπαλλήλων και για τα  προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ελληνες πολίτες η συζήτηση έχει μετατοπιστεί στις φωτογραφίες του Κολοκοτρώνη και του  Καραϊσκάκη που είχε ο Ξυρός ως ντεκόρ στο «διάγγελμα» του έλεγαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η  ζωή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνες πολίτες είναι πέρα και πάνω από αποφθέγματα και επαναστατικές εξαγγελίες  τύπου Ξυρού.»

Πάντως όπως έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ότι τις επόμενες ημέρες η ΝΔ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να εμπλέξει στελέχη του κόμματος τους σε αυτή την ιστορία, επιδιώκοντας για μια ακόμη φορά να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.