7 Οκτ 2013

Αρση της ασυλίας για Μπούκουρα, Γερμενή και Ηλιόπουλο ζήτησε ο ανακριτής


 
Αίτημα άρσης ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, υπέβαλε- σύμφωνα με πληροφορίες- ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης». Πρόκειται για τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα....


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής διαθέτει σε βάρος τους στοιχεία από καταθέσεις μαρτύρων. Στην κατάθεσή του, ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε'» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της Χρυσής Αυγής.

Να σημειωθεί ότι μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας
.Στην Κορινθία σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ ο  Βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι δεν υπάρχει τίποτα επίσημα καταγεγραμμένο και τόνισε τη λέξη επίσημα, που να εμπλέκονται Χρυσαυγίτες στην περιφέρεια που εκλέγεται και διευκρίνισε πως έχουν χρησιμοποιήσει βία μόνο όταν έχει χρειαστεί να προστατεύσουν τους εαυτούς τους , και έδωσε το πρόσφατο παράδειγμα με την συμπλοκή με τους αντιεξουσιαστές έξω από τα γραφεία του Λαϊκού συνδέσμου.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Δημάρχου είπε πως εκκρεμεί μήνυση που ο ίδιος έχει καταθέσει εναντίον του Δημάρχου η οποία θα εκδικαστεί σύντομα και θα δικαιωθεί ένας από τους δύο. Σημείωσε δε πως ακολούθησε η μήνυση του Δημάρχου για ψευδή καταμήνυση ενώ έβαλε τα πράγματα στην θέση τους επισημαίνοντας κυρίως προς τα τοπικά ως είπε μέσα ενημέρωσης , πως η βουλευτική του ασυλία δεν έχει αρθεί.