22 Σεπ 2013

Δημοσκόπηση Metron Analysis:Πρώτος οριακά ο ΣΥΡΙΖΑ- Πτώση της Χρυσής Αυγής


Την αλλαγή στάσης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή καταγράφει νέα δημοσκόπηση στην οποία τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος σημειώνουν σημαντική πτώση.
Η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis...


 για την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», που ξεκίνησε πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ολοκληρώθηκε μετά το τραγικό περιστατικό, δίνει οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πτώση στα ποσοστά του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου σε σχέση με τον Αύγουστο.

Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την έρευνα, τον Σεπτέμβρη μειώνονται σε 11,2% από το 11,7% σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Αύγουστο.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται οριακά της ΝΔ με ποσοστό 19,8% έναντι 19,6%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,8%,το ΚΚΕ με 4,6%, η ΑΝΕΛ με 3,6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,2%.

Η εκτίμηση ψήφου δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 28,7% με δεύτερη τη ΝΔ με 28,3%.

Στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,2% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,9%, το ΚΚΕ με 6,7%, η ΑΝΕΛ με 5,2%, και η ΔΗΜΑΡ με 4,7%

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 32% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 15%.