21 Δεκ 2013

Η καταγραφή του προσωπικού των δήμων δεν μορεί να συνδέεται με απολύσεις - διαθεσιμότητες


Η καταγραφή του προσωπικού των Δήμων που έχει ξεκινήσει από πλευράς υπουργείου δεν μπορεί να συνδέεται και να έχει σχέση με απολύσεις και διαθεσιμότητες,...τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης κατά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ένωσης με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

«Η δική μας πρόταση, υπογράμμισε ο κ. Ασκούνης, για την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα αποτελεί τη μόνη εφικτή διέξοδο στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».
Σε ό,τι αφορά τη μελέτη για την καταγραφή του προσωπικού που απεστάλη στους δήμους από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις στους κόλπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Ασκούνης διευκρίνισε ότι συμφωνήθηκε να επικαιροποιηθούν σε συνεργασία με τους δήμους τα στοιχεία της πρώτης καταγραφής στην οποία έχει προχωρήσει το υπουργείο, θα ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του κάθε δήμου και επίσης θα συγκροτηθεί μία μόνιμη Επιτροπή από εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών, της ΚΕΔΕ και των εργαζομένων, η οποία θα αναλάβει να φέρει σε πέρας τα παραπάνω.