13 Νοε 2013

Προκλητικός όσο ποτέ ο Γεωργιάδης «Οι απολύσεις γιατρών είναι δική μου απόφαση, δε θα μου πάρει τη δόξα ο Τόμσεν»


Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ξεκαθαρίζοντας πως μια τέτοια απόφαση θα είναι προσωπική,  καταλήγοντας ότι έχει βαρεθεί να κάνει το αυτονόητο και να καρπώνεται τη δόξα ο Πολ Τόμσεν!
Οι απολύσεις των γιατρών «θα είναι σωστές...


 εφόσον έχει προηγηθεί η αξιολόγηση» σημείωσε ο υπουργός σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε. Ακόμη ανέφερε ότι κεντρική κυβερνητική απόφαση είναι να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε «αγοραστή» και να πάψει να είναι «πάροχος» υπηρεσιών Υγείας.

Η απόφαση για την αξιολόγηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες και θα αφορά στα κέντρα υγείας και στις μονάδες υγείας. «Θα ενώσουμε τα αποτελέσματα των δύο συστημάτων και θα τα συγκρίνουμε. Αν έχουμε πλεόνασμα, είναι προφανές ότι θα απολυθούν οι γιατροί που περισσεύουν». Είπε επίσης ότι πρόκειται για γιατρούς δύο ταχυτήτων, καθώς εργάζονται με διαφορετικές συνθήκες διατηρώντας και ιδιωτικό ιατρείο, γεγονός που επίσης αξιολογείται προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Ο κ. Άδωνις εκτίμησε, πάντως, ότι αν οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, νυν ΕΟΠΥΥ, υποχρεωθούν να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, τότε θα φύγουν όλοι εκτός ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας αποσαφήνισε ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις στη δεύτερη φάση της κινητικότητας στο ΕΣΥ, που θα αφορά στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Απογευματινά χειρουργεία που θα γίνονται κατά προτεραιότητα και σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα σκοπεύει να προσφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης ώστε να προσελκύσει ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τους πελάτες τους.

«Είμαι απολύτως αποφασισμένος για τη συνεργασία του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών εταιρειών» τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέδριο των Financial Times.

Σχετικό νομοσχέδιο μάλιστα αναμένεται να ετοιμασθεί έως το τέλος του χρόνου παρά την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών.