5 Αυγ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: "Κρυφή" επιστολή Σαμαρά προς τους δανειστές και δέσμευση για πρόσθετα μέτρα


Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «αναξιόπιστο» και «επικίνδυνο» για τη χώρα. 
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για "κρυφή επιστολή" του πρωθυπουργού προς τους δανειστές, με την οποία έχει δεσμευτεί, ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα.
 

«Αν και ο κ. Σαμαράς ισχυριζόταν ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, έρχεται η “κρυφή” του επιστολή προς τους δανειστές, με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, με την οποία δεσμεύεται για τη λήψη νέων, δυσβάστακτων μέτρων, ανθρωποθυσίες και κατασχέσεις σπιτιών,  αποδεικνύοντας  για άλλη μια φορά πόσο αναξιόπιστος και επικίνδυνος είναι για την κοινωνία και τη χώρα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Όσο και αν ξορκίζει τις εκλογές εκβιάζοντας τους πολίτες, έχει ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική ανατροπή της  κυβέρνησης και τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας η οποία, με την κυβέρνηση της αριστεράς, θα βάλει τέλος στην καταστροφή, δίνοντας ελπίδα και προοπτική», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η «κρυφή επιστολή», για την οποία γίνεται λόγος στην ανακοίνωση σχετίζεται με δημοσίευμα της «Αυγής» την Παρασκευή, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή, με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2013, με αποδέκτες του Γ. Ντέισελμπουμ, Ο. Ρεν, Μ. Ντράγκι και Κ. Λαγκάρντ, στο οποίο δεσμευόταν για πρόσθετα μέτρα.

Σύμφωνα με την «Αυγή», «Ο Αντ. Σαμαράς, στην επιστολή, που συνυπογράφει με τον Γ. Στουρνάρα και τον Γ. Προβόπουλο, διαβεβαιώνει επί λέξει τους δανειστές: "Οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις θα εκτιμήσουν την πρόοδο σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος και θα καταλήξουν, μετά από συνεννόηση, σε πρόσθετα μέτρα [σ.σ. additional measures] που ενδεχομένως χρειαστούν για να επιτευχθούν οι στόχοι του (προγράμματος)».

Η επιστολή εστάλη «στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει η χώρα με το νέο, αναθεωρημένο Μνημόνιο. Πρόκειται, δηλαδή, για την επιστολή που κάθε φορά ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αποστέλλουν στην τρόικα και η οποία συνοδεύει την έκθεση των δανειστών», ανεφερόταν μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr