11 Αυγ 2013

Διευκρινήσεις απο το ΕΚΑΒ σε ανάρτησή μας


Διευκρινίσεις σχετικά με τη δημοσίευση: Μοτοσικλετιστής παρασύρθηκε από ι.χ στο Κανταρέ – Με το πάσο τους τροχαία και ασθενοφόρο
    

Με βάση το δημοσίευμα σας σχετικά με το περιστατικό του τροχαίου ατυχήματος μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου στην παραλία Κανταρέ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως το...
 
 ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β αφίχθη στο σημείο του συμβάντος 5 λεπτά κατόπιν της ενημέρωσης του τηλεφωνικού του κέντρου του. Η κλήση στο 166 πραγματοποιήθηκε στις 14:50 και παρόλο που το πλησιέστερο ασθενοφόρο βρισκόταν σε ανεφοδιασμό καυσίμου, τον διέκοψε και έφτασε στο σημείο του συμβάντος στις 14:55!

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. δεν παραμένουν (κατά την εκτέλεση την υπηρεσίας τους) στα νοσοκομεία αλλά βρίσκονται διάσπαρτα ανά περιοχές, βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Κεντρικής Διοίκησης.
Ειδικά κατά την τουριστική περίοδο, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, είναι σε πλήρη επαγρύπνηση σε όλες τις περιοχές της χώρας προσπαθώντας να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πληθώρα των καθημερινών περιστατικών που προκύπτου σε απομακρυσμένες και μη περιοχές.

Θα παρακαλούσαμε όπως δημοσιεύσετε την παραπάνω ανακοίνωση προς αποκατάσταση της πραγματικότητας των περιγραφόμενων γεγονότων.


Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας