11 Ιουν 2013

Εκδήλωση για την παράδοση απο το 4ο ΓΕΛ Κορίνθου


Εκδήλωση για την Παράδοση με τίτλο « Το πανηγύρι της Παράδοσης» διοργανώνει  το 4ο ΓΕΛ Κορίνθου, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 στις 7μμ στον προαύλειο χώρο του σχολείου. 
 Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
- έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Κορινθία. Παραγωγοί, βιοκαλλιεργητές και μη, θα..

 
 προβάλουν τα προϊόντα τους (φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο, πετιμέζι, κρασί, όσπρια, μέλι, βότανα, παραδοσιακά γλυκά, τυροκομικά κ.ά.) και θα εξηγούν τον τρόπο παραγωγής τους. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία αλλά και μάθημα κηπουρικής (τρόπος κλαδέματος).
- παραδοσιακούς χορούς (κορινθιακούς, αρβανίτικους, κρητικούς και μικρασιατικούς) από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, μάλιστα σε δύο από αυτούς χορεύουν μαθητές του σχολείου μας, με ανάλογες παραδοσιακές φορεσιές.
- συναυλία με το γνωστό τραγουδιστή παραδοσιακού τραγουδιού Παν. Λάλεζα και την ορχήστρα του.

  Στόχος είναι η άμεση επαφή και η βίωση του κορινθιακού πολιτισμού.
  Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και το Δήμο Κορινθίων ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

  Η εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια του νέου τύπου μαθημάτων  Project με θέμα «η πολιτιστική κληρονομιά της Κορινθίας», στο οποίο μελετήθηκαν ήθη κι έθιμα, χοροί , φορεσιές και άλλα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής μας, με τη συνεργασία πολλών καθηγητών του σχολείου μας. Φιλοδοξούμε  να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.