16 Απρ 2013

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: "H Πρωτομαγιά δεν είναι κινητή γιορτή. Είναι απεργία!"



Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου εκφραζει την αντίθεσή του στην υπουργική απόφαση για μεταφορά της απεργίας της  Πρωτομαγιάς για μετά το Πάσχα.  
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται....


 τα εξής:


      "Η Πρωτομαγιά δεν είναι κινητή γιορτή. Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια απλή επέτειος μνήμης και ιστορικής αναδρομής, ούτε αφορά την έναρξη της άνοιξης και την ανθοφορία.
     Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα ΑΓΩΝΑ και ΠΑΛΗΣ για την Εργατική τάξη, για τον κόσμο της εργασίας ανεξάρτητα από τομέα απασχόλησης, ειδικότητα και ιδιότητα.
     Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ΑΠΕΡΓΙΑ για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου και δεν μετακινείται κατά το δοκούν.
     Οι Έλληνες εργαζόμενοι, αλλά και οι άνεργοι και συνταξιούχοι, έχουμε αυξημένο χρέος να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, ένα αγωνιστικό μήνυμα απόρριψης των πολιτικών που μας συνθλίβουν.
     Η επέτειος, της φετινής Πρωτομαγιάς αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικό­τερα για τις κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και μιας ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα. Δουλειές, μισθοί, συντάξεις έχουν ανατραπεί και καλούμαστε να ξανάπαλέψουμε για τα ίδια δικαιώματα που πριν 127 χρόνια έγινε ο ξεσηκωμός του ΣΙΚΑΓΟΥ την 1 Μαΐου οκτάωρο ,πενθήμερη εργασία ,ταμεία αλληλεγγύης για ασθένεια και παροχή συντάξεων  .
     Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κορίνθου απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργαζόμενους της Κορινθίας , τους νέους και νέες, τους άνεργους και συνταξιούχους και καλεί τα Σωματεία – μέλη του να κινητοποιήσουν τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1η ΜΑΗ 2013, ημέρα Μ. Τετάρτη.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και αγωνιστικό παλμό να διαδηλώσουμε και να βροντοφωνάξουμε ότι ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ!

Απαιτούμε από τον Υπουργό Εργασίας να πάρει πίσω την προκλητική του απόφαση για την μεταφορά της Απεργίας της Πρωτομαγιάς σε ημερομηνία μετά το Πάσχα.  Ας μην προκαλούν άλλο τους εργαζόμενους!

   Οι εργαζόμενοι οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι Νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούν και διεκδικούν μια διαφορετική πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τον ΑΝ­ΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗ.

Απαιτούμε και διεκδικούμε μια Ευρώπη των Πολιτών και όχι των Τραπεζιτών και των Εργοδοτών.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
"