1 Απρ 2013

Οι αποχωρήσαντες απο την ΔΗΜΑΡ φτιάχνουν νέο αριστερό μέτωπο



Ένα πρώτο βήμα για την συγκρότηση του νέου αριστερού μετώπου που σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης έγινε χθες το πρωί με την δημιουργία της νέας πολιτικής κίνησης που αποφάσισαν οι αποχωρήσαντες ή οι διαγραμμένοι της ΔΗΜΑΡ....

Μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς με επιστολή τους προς τον Φώτη Κουβέλη έκαναν γνωστό ότι αποχωρούν από την ΔΗΜΑΡ.

«Είναι γεγονός ότι η μετάλλαξη της ΔΗΜΑΡ σε κεντρώο κόμμα, καθώς και η αθέτηση κάθε προγραμματικής δέσμευσης, αναιρεί και το νόημα της δικής μας συμμετοχής», έλεγαν συγκεκριμένα την επιστολή τους.
Τα στελέχη που βρέθηκαν εκτός ΔΗΜΑΡ διαφωνώντας με την επιλογή του Φώτη Κουβέλη για την συμμετοχή του κόμματος τους στην κυβέρνηση Σαμαρά, ανέδειξαν στην πρώτη τους συνεδρίαση το συντονιστικό όργανο το οποίο θα εκφράζει δημοσίως τις απόψεις τους και θα καθορίζει τις επόμενες κινήσεις.
Μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες τα στελέχη αυτά θα δώσουν στην δημοσιότητα πολιτικό κείμενο με τις θέσεις και τις απόψεις τους σε όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Στο συντονιστικό όργανο μετέχουν οι Ανδρέα Νεφελούδη, Στέφανου Κασσαπίδη, Στέφανου Μπαγεώργου, Θανάση Ζαχαρόπουλου, Στέλλας Νιώτη, Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά, Μίμη Κασσαπίδη, Θόδωρου Σπαθή κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος  αυτής της κίνησης είναι η συσπείρωση ανθρώπων  που προέρχονται από την ευρύτερη αριστερά, δυσπιστούν ακόμα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μελλοντικά δεν θα ήταν αρνητικοί στην διακυβέρνηση της χώρας από μια αριστερή συμμαχία.