22 Μαρ 2013

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου


Συνεδρίασε το  Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Κορινθίων υπό την Προεδρία του Νίκου Σταυρέλη, την Τετάρτη 20 Μαρτίου του 2013, όπου τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν το κυρίαρχο όργανό της πρωτεύουσας του Νομού μας ήσαν τα εξής :
-1) Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την οριστική μελέτη του έργου  με τίτλο : «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και...

 

 κατασκευή πεζογέφυρας-ποδηλατογέφυρας στην οδό Αδειμάντου», προϋπολογισμού 1.700.000,00 Ευρώ, όπου αναμένεται να λάβει οριστική έγκριση  ένταξης στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η γέφυρα αυτή που στις δύο όψεις θα έχει τα χαρακτηριστικά μιας Κορινθιακούς Τριήρους, θα κατασκευαστεί στην εκβολή του Ξηριά, θα ενώσει το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας και θα δώσει διέξοδο προς τα Καλάμια. 
-2) Με ομόφωνη απόφαση  πέρασε η πρόταση για την : «Μελέτη έργων  αποχέτευσης & εγκαταστάσεων επεξεργασίας ακαθάρτων Δ. Ε. Τενέας», στην οποία προτάθηκαν  οι υποψήφιες περιοχές χωροθέτησης της Μονάδας επεξεργασίας των λυμάτων. Οι θέσεις που προτάθηκαν είναι :  Ξουράφι, Μοναστηράκι, Λούτσα και Πιστρατού.
-3) Ομοφώνως ψηφίστηκε από το Δημ. Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του ΚΕΠΑΠ (Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος), ύψους 2.105.000 Ευρώ,  αναγνωρίζοντας έτσι την προσπάθεια που καταβάλλει  και το έργο που προσφέρει το παραπάνω κέντρο στους συμπολίτες μας.
-4) Επίσης ομόφωνα ενεκρίθη η ανασυνταγμένη μελέτη της Οδοποιίας του Σοφικού,  προϋπολογισμού 600.000 Ευρώ. Το έργο αυτό πραγματοποιείται  μέσα στα πλαίσια  του Αξονα 3 μέτρου 321, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος για την πενταετία 2007 -2013.