13 Μαρ 2013

Κάντο κι εσύ όπως η Πελοπόννησος! Της Τζένης Σουκαρά


Αυτό το Βrand name  της Πελοποννήσου πολύ φοριέται μου φαίνεται στην Σκανδιναβία και πίνεται ....σαν μπράντυ!
Σούρτα - φέρτα η ανάπτυξη της Περιφερείας, ζαλίστηκε απο την λιποδιάλυση και τα φλάς.
Άμαθη και πρωτάρα ένιωσε αμηχανία απο τα ταξίδια εις την αλλοδαπή, ζώντας με μια βαλίτσα στο χέρι....


 με τα αγροτικά, τα τουριστικά και τα ιστορικά brand παραμάσχαλα. 
Μόνο στην Γερμανία πήρε αέρα, αφού είδε τις εξαδέλφες Βεστφαλία Ρηνανία κι αναθέρρεψε. Κάπου είδε και τον Φούχτελ που πήγαινε για περμανάντ!

Η ανάπτυξη, σύμφωνα με πληροφορίες, φοβάται να εισέλθει στον ελλαδικό χώρο και να βιώσει την μπότα την κατοχική μαζί με το τακούνι της Νικολάκου. 
Γι αυτό και την άφησε να μπει πρώτη στο παρθενικό ταξίδι της Αgean για Καλαμάτα, πατριώτη, αφήνοντάς την να λάβει τους διθυράμβους και τα φωτοχαμόγελα, ενώ εκείνη πέρναγε απαρατήρητη προσπερνώντας το πλήθος.

Στην Περιφέρεια ο άνεμος πνέει ούριος και έτσι δεν εισέρχεται εις τα δώματα του Μεγάρου η δυσοσμία των απορριμμάτων. Απλώς, η θέα από το παράθυρο των ταγών της Πελοποννήσου, περιορίζεται αισθητά μέρα με την μέρα, καθώς τα απορρίμματα αυξάνονται και πληθύνονται. 
Ανοίγεις το παραθύρι σου και παίζεις σκουπιδοπόλεμο με τον Σμυρνιώτη. 

Απορρίμματα εν αφθονία, ευθύνες  σε υστέρηση, λύση προς εξαφάνιση.
Αυτό το  το κομβικό σημείο, που ξεχαρβάλωσε την πιλοτική μηχανή για τα απορρίμματα της Περιφέρειας-πιλότου, έκανε την ανάπτυξη να τρέχει πίσω από τα μπατζάκια του Περιφερειάρχου, ζητώντας του να δείξει έλεος και να μην την επιδείξει στους λοιπούς συγγενείς, ως λάφυρο!

Στα χρόνια του μνημονίου, στην θηλιά του χρέους, η Πελοπόννησος διατυμπανίζει πως ξεχωρίζει (μπούστο - περιφέρεια - μέση δαχτυλίδι) και  φτιάχνει την "πύλη της" ! Τον Ισθμό! 

Φτιάχνει μελέτες τεράστιες, πανάκριβες και ιδιαιτέρως αισιόδοξες ...Μελέτες και ιδέες που είχαν εξαγγελθεί πριν την κρίση και που τώρα μπαίνουν στην "μηχανή" την προεκλογική, λησμονώντας πως πριν και εαν φτιαχτούν όλα αυτά, θα πρέπει να διασωθεί η χώρα και το ιστορικό κανάλι που καταρρέει πρωτίστως!
Η πύλη είναι κάτι συμβολικό και ουσιαστικό, θα μου πεις και θα συμφωνήσω!

Την φτιάχνεις, της βάζεις σύρτη και κλειδωνιά ασφαλείας και διαχωρίζεις ή καταδικάζεις την μοίρα σου! 

Εν προκειμένω, έχω την αίσθηση, πως "η πύλη" θα διαφυλάξει την Περιφέρεια από την φυγή της ανάπτυξής της. Δευτερευόντως όποιος επιθυμεί από τους υπόλοιπους τάλαινες ανά την πατρίδα "για την λύση της εξόδου από την κρίση" θα πρέπει να περάσει απο την πύλη αυτή. 

Καθότι το "μαγικό φίλτρο" δεν είναι για χόρταση...Θα πληρώσουν οι αλλοδαποί  χαρτογιακάδες και οι εγχώριοι φωστήρες για να το λάβουν!

Ο γρίφος της αποπληρωμής του χρέους, της παύσης των δυσβάστακτων μνημονίων, του τέλους της ανθρωπιστικής κρίσης και της αρχής της ευημερίας φυλάσσεται σε σεντούκι μετά 24ωρων βαρδιών.

Γι αυτό διακρίνεις αναγνώστη μου το αισιόδοξο βλέμμα του Περιφερειάρχου και την ευθύγραμμη κορμοστασιά της αντιπεριφερειάρχου..

Εκεί και "ο άλλος χρησμός" της Πελοποννήσου που μπορεί να βρεθεί στην Κεντρική πολιτική σκηνή! Στο μάσημα του ...δαφνόφυλλου! Δώσε και μένα πατριώτη, να ξεφύγω! 
 Δώσε και στους λοιπούς του Περιφερειακού Συμβουλίου, γιατί τους έπιασε νύστα!