23 Φεβ 2013

Π.Τατούλης : Αποκαλύπτονται τα κέντρα συμφερόντων που με προκάλυμμα τις πολιτικές θέσεις επιχειρούν να προωθήσουν τα ιδιοτελή τους σχέδια


«Όσο περνά ο καιρός τόσο αποκαλύπτονται κέντρα συμφερόντων τα οποία, με προκάλυμμα τις πολιτικές τους θέσεις, επιχειρούν να προωθήσουν τα ιδιοτελή τους σχέδια» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, ενώ πρόσθεσε ότι η κόντρα με το Σύριζα δεν είναι προσωπική, αλλά πολιτική και δεν εκφράζεται από τους ψηφοφόρους του Σύριζα, αλλά από μια ομάδα συμφερόντων....
 

 
Οι επιθέσεις τους, συνέχισε ο Περιφερειάρχης, είμαι βέβαιος ότι θα εντείνονται συνεχώς, εφόσον η πολιτική τους δεν διαχέεται στην Πελοπόννησο. Ως καλοί εργολάβοι προσπαθούν με προσωπικές επιθέσεις να αλλάξουν τα δεδομένα. Φτάνουν στο σημείο μάλιστα να χαίρονται όταν επιτυγχάνουν να στερούν πόρους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο Σύριζα είναι μια περίεργη ιστορία. Ακόμη και όταν βρισκόταν στο 2-3 % διέθετε πολλές δομές εξουσίας, μεταφέροντας αυτή τη λογική και σε δομές της διοίκησης.
Εκφράζουν μια τοπικιστική αντίληψη, χωρίς αντίληψη των πραγματικών αναγκών του τόπου και χωρίς οι ίδιοι να υιοθετούν μια διαδικασία υπέρβασης. Υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι θέτουν τις τοπικιστικές παρεμβάσεις τους ενάντια στην πανεθνική προσπάθεια.

Στην ειδική μόνιμη επιτροπή της Βουλής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη παρουσιαστήκαμε με εξαιρετική υπευθυνότητα και ανταλλάξαμε με τα μέλη της γόνιμες απόψεις για τη διοίκηση και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Από την πλευρά τους, αντίθετα, δεν υπήρξε καμία θετική πρόταση για το τι πρέπει επιπλέον να γίνει.
Είναι τραγικό να μετατρέπεται η Βουλή σε εισαγγελική αρχή, όταν ο ρόλος της είναι να νομοθετεί. Είναι τραγικό να μας εγκαλούν βουλευτές για την εφαρμογή των νόμων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από τη νομιμότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες.