14 Ιαν 2013

Η καλύτερη Μπαρτσελόνα της ιστορίας!


Η Μπαρτσελόνα του Τίτο Βιλανόβα ξεπέρασε ακόμα και αυτήν του Πεπ Γουαρδιόλα θέτοντας νέο ρεκόρ στην ιστορία της La Liga μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.    
 

Ούτε στο "Ροσαλέδα" σταμάτησε το... τρένο της...

 φετινής Μπαρτσελόνα, με τον Μέσι και την παρέα του να σημειώνουν την 18η νίκη τους στις πρώτες 19 αγωνιστικές της Πριμέρα Ντιβισιόν (έχουν και την ισοπαλία με 2-2 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης) και να πανηγυρίζουν ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ.

Αυτό έχει να κάνει με τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή με τη συμπλήρωση του πρώτου μισού της σεζόν, καθώς οι "μπλαουγκράνα" έφτασαν τους 55 πόντους και ξεπέρασαν το προηγούμενο -δικό τους- ρεκόρ από τη σεζόν 2010-2011 όταν είχαν 52 πόντους!

Επιπλέον, αυτή είναι η 19η φορά που η Μπαρτσελόνα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια χειμώνα, με τους Καταλανούς να έχουν πανηγυρίσει τον τίτλο στο τέλος της σεζόν στις 11 από τις 18 προηγούμενες φορές που ήταν μπροστά μετά το τέλος του πρώτου γύρου.



"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε κάνει στο πρώτο μισό της La Liga. Είναι φανταστικό το ότι έχουμε κερδίσει 10 εκτός έδρας παιχνίδια", δήλωσε μετά το ματς με τη Μάλαγα (3-1) ο Τίτο Βιλανόβα, για να συνεχίσει:

"Έχουμε πίσω μας τέσσερα επιτυχημένα χρόνια, αλλά οι παίκτες θέλουν να συνεχίζουν να κερδίζουν. Δεν είμαστε πάντως ανίκητοι.

Ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, αποδίδεται στην σκληρή δουλειά και στη θέλησή μας για νίκες. Η ημέρα που δεν θα παίξουμε σε υψηλό επίπεδο, είναι η ημέρα που θα χάσουμε.

Στο ξεκίνημα της σεζόν μία διαφορά 11 πόντων από την 2η της βαθμολογίας Ατλέτικο θα ακουγόταν ως κάτι το αδιανόητο, όμως τώρα δεν μπορούμε να σταματήσουμε εδώ"
.

 

ΠΗΓΗ: sport24.gr