3 Δεκ 2012

Ανακυκλώσιμοι και αναλώσιμοι στοιχηθείτε! Της Τζένης Σουκαρά


Αρχές του Δεκέμβρη..

Η Ελλάδα εισέρχεται στο ψύχος, βεβαιώνουν οι μετεωρολόγοι και γι αυτό ετοιμάζει τις πρώτες βοήθειες για τα κρυοπαγήματα!
Οι καυστήρες επιασαν πάτο, βεβαιώνουν οι διαχειριστές των πολοικατοικιών και οι διανομείς...Ακόμα το πετρέλαιο δεν έχει λάβει τα μέτρα του...Ποντάρει "τα ρέστα του μέχρι την Πρωτοχρονιά"!

Η χώρα φλερτάρει με τις ξυλόσομπες.....
 
 τα καυσόξυλα,γλυκοκοιτάει  τα πεύκα, τις ελιές!Το  αθάνατο δαιμόνιο των εμπόρων, φευ, αύξησε τις τιμές τους, μήπως κάνει "σεφτέ" απο την εξαθλίωση των γειτόνων και συγχωριανών του. 

Αρχές Δεκεμβρη και την δόση ακόμα δεν λάβαμε πατριώτη! Πέρασαν και οι αλλαλαγμοί, οι ενθουσιασμοί και τα διαγγέλματα. Κρίμα η πρωθυπουργική πιρουέτα με ύφος Φώτη Μεταξόπουλου και τα μπαλέτα συνοδεία..Τα ξέχασε όλα  ο λαός μπροστά στην πρώτη λίστα μέτρων που συνάντησε στο δρόμο.
Θα έρθει η πρώτη δόση πατριώτη σε μορφή μελομακάρονου. Με μελαμακάρονο ακόμα στο στόμα θα βιώνουμε το επόμενο πείραμα.

Ανακυκλώσιμα τα πάντα ,αναγνώστη μου!Οι λίστες με τους φοροφυγάδες , η όψιμη μαρτυριάρικη διάθεση κύκλων του ΣΔΟΕ, οι ατάκες πεζοδρομίου και τα "νέα μπουμπούκια της Βουλής", ο συγγραφικός οίστρος  πολιτικών, τα νέα σκάνδαλα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εν καιρώ "πολέμου", οι διαθέσεις και διαθεσιμότητες στην αυτοδιοίκηση, η "αποκάλυψη" που θα επέλθει με το νέο φορολογικό...
Ουδείς γνωρίζει τι πράττει , τι λέγει και πότε...Μεθυσμένο το μέτωπο,ντίρλα τα μετόπισθεν, στο ντιριντάχτα οι στρατηγοί..

Αναλωσιμοι άπαντες! Σαν το παρελθόν και η αφετηρία του καθενός μας,σαν τα  όνειρα και τους στόχους που κάποτε θέσαμε, σαν τους νέους επαίτες αυτού του ιδιότυπου πολέμου. Σαν το plan A , το plan B! Έπεα πτερόεντα! Σαν τις ουρές των νέων και παλαιών ανέργων που πνίγονται στο χωνί της νέας λαίλαπας...Σαν τις τωρινές και τις επόμενες στρατιές εργαζομένων  που θα μείνουν εκτός και τα οικογενειακά δράματα που θα ακολουθήσουν ..Σαν τις εναπομείνασες επιχειρήσεις που ακούν τις κλειδαριές των λουκέτων απο  την μπότα του  επόμενου   χαρατσιού  που έρχεται..

Θα έλθει η δόση πατριώτη! Όπως και η εποπτεία! Έκδηλη πια και θρασύτατη.Θα ελέγχει, θα παρατηρεί και θα τιμωρεί. Γραμμικώς πλέον και χωρίς αξιολόγηση.

Τα σύγχρονα στρατόπεδα έρχονται!
Το δυσάρεστο σε αυτήν την υπόθεση δεν είναι πια τα χρόνια "της κατοχής". 
Είναι ο φόβος πως ίσως ακόμα χρειάζεται να περάσει κι άλλος καιρός και να έλθουν κι άλλες μπορες για να  φέρουν το "πειραματόζωο" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...

Πολύ φοβούμαι όμως πως το άκακο, παχουλό, υπάκουο και αραχτό ποντίκι μέχρι τότε θα έχει μεταμορφωθεί σε τέρας, με ανεξέλεγκτες προθέσεις και διαθέσεις!

Μέχρι τότε...Ανάλωσιμοι και ανακυκλώσιμοι, στοιχηθείτε!