5 Οκτ 2012

Σενάρια συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank με «προίκα» το ΤΤ


Εν μέσω φημών, για προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Eurobank για το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους, οι μετοχές των δυο τραπεζών τέθηκαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

    
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank είναι σε πρoχωρημένες διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους, ενώ στη συμφωνία ενδέχεται να περιλαμβάνεται και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο οποίο αμφότερες οι τράπεζες συμμετέχουν με ποσοστό περίπου 6%. Σημειώνεται, πως το Dow Jones Newswires αναφέρει, πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συμφωνία συγχώνευσης να συμπεριληφθεί και η Millenium Bank.
 

Μάλιστα, εντός της ημέρας οι δύο τράπεζες ενδέχεται να εκδώσουν σχετική ανακοίνωση, στην οποία θα επιβεβαιώνουν τη διεξαγωγή των συζητήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου στις 17.00 με 18.00 θα συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών και περίπου στις 19.00 ενδέχεται να υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Μετά και τις εξελίξεις αυτές στον τραπεζικό χώρο, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε νωρίτερα την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, από σήμερα 5 Οκτωβρίου και έως ότου οι δύο τράπεζες ενημερώσουν επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Επίσης, αναστέλλεται προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των ΕΤΕ και Eurobank, καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.

Πηγές από τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας αρνήθηκαν να διαψεύσουν, να επιβεβαιώσουν ή να σχολιάσουν την πληροφορία. 

Ωστόσο, η κινητικότητα στον κλάδο είναι αυξημένη, ειδικά μετά την ανακοίνωση ότι η Credit Agricole αποφάσισε να ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον όμιλο της Alpha Bank.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr