13 Οκτ 2012

"Ιδεολογικές" διαμάχες... Εξήντα εννέα συν είκοσι και κλείσαμε


Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Πώς είναι δυνατόν, το ίδιο κράτος να ζητάει πίσω τα χρωστούμενα, από όσους εισέπρατταν συντάξεις των τεθνεώτων μαμάς και μπαμπά και την ίδια στιγμή το ίδιο κράτος να συνεχίζει να εισπράττει εισφορές υπέρ τεθνεώτων οργανισμών, βλέπε Εργατική Εστία και Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας;
 

Κουίζ ακόμη και για ηλίθιους λύτες.

Απάντηση: Οφείλουμε να γνωρίζουμε, ότι οι εν λόγω οργανισμοί, αν και τεθνεώτες, δεν είναι ακριβώς τεθνεώτες. Σε αντίθεση με τη μαμά και τον μπαμπά, οι οποίοι όταν πεθάνουν, πάει πέθαναν, τα νομικά πρόσωπα μπορεί να καταργηθούν, αλλά δεν πεθαίνουν. Είναι θέμα ιδεολογικό και υπόκειται σε δημόσια διαβούλευση. Διότι πυρήνας της δημοκρατίας είναι ο διάλογος.

Πώς είναι δυνατόν, το κράτος να συντηρεί ακόμη οργανισμό, του οποίου έργο είναι η αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας, τη στιγμή που η εν λόγω λίμνη έχει αποβιώσει εδώ και κάτι δεκαετίες; 
Κουίζ ακόμη και για πολύ ηλίθιους λύτες.

Απάντηση: Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ακόμη εστίες υγρού στοιχείου στην περιοχή, γούρνες, στέρνες και λάκκοι με βροχόνερα, εστίες, οι οποίες απειλούν την υγεία των κατοίκων και τις αγροτικές καλλιέργειες. 
Ειδικά δε, μετά το μεσονύκτιο, στον όρθρο τον βαθύ, οι παραζαλισμένοι από τις Βουλγάρες οδηγοί των 4x4 κουτρουβαλούν ασυστόλως μες στα νερά και γεμίζουν με λάσπες. Ώς πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Εξάλλου, και η αποξήρανση λιμνών, ενίοτε δε και εγκεφάλων, είναι θέμα ιδεολογικό και υπόκειται σε δημόσια διαβούλευση. Διότι πυρήνας της δημοκρατίας είναι ο διάλογος.

Πώς είναι δυνατόν το κράτος να εισπράττει ασφαλιστικές εισφορές για υπηρεσίες υγείας, τις οποίες αδυνατεί να παράσχει; 
Κουίζ για πάρα πολύ ηλίθιους λύτες
.
Απάντηση: Οι ασφαλιστικές εισφορές, αν και θέμα ιδεολογικό, δεν υπόκεινται σε δημόσια διαβούλευση. Πυρήνας της δημοκρατίας είναι ο διάλογος, αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, όλες οι απορίες αυτού του τύπου θα απαντηθούν εντός δεκαημέρου. 
Οταν, δηλαδή, θα έχουν ολοκληρωθεί οι ογδόντα εννέα μεταρρυθμίσεις, των οποίων η ολοκλήρωση, σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες πηγές, θα είναι εμπροσθοβαρής. Κοινώς, από τις ογδόντα εννέα, οι εξήντα εννέα θα έχουν κλείσει μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα μένουν μόνο είκοσι το πολύ για τις επόμενες ημέρες. Η τριμερής κυβέρνηση έδωσε μάχες με την τρόικα, για να μη γίνουν οι ογδόντα εννέα ενενήντα, διότι έκρινε, πως δεν θα προλάβαινε εντός δεκαημέρου και θα κινδύνευε να χάσει την αξιοπιστία της. 
Ετσι τη γλίτωσαν και τα νησιά που έχουν κάτω από 150 κατοίκους και δεν θα παραδοθούν σε άκομψους Γερμανούς, που φορούν πέδιλα με κάλτσες - αν είναι ποτέ δυνατόν.

Δεν πάει πολύς καιρός, που όλα αυτά τα λέγαμε ιδεολογικές διαμάχες. Φιλελεύθεροι εναντίον σοσιαλιστών, κρατιστές εναντίον άλλων κρατιστών, αριστεροί εναντίον δεξιών, κράτος προνοίας εναντίον λιγότερου κράτους και λοιπά ωραία τουρνουά. 
Οι περιστάσεις μάς άρπαξαν τώρα την ιδεολογία και μας έβαλαν να λύνουμε κουίζ για ηλίθιους λύτες.

 ΤΑ ΝΕΑ
ΠΗΓΗ: radar-gr