21 Σεπ 2012

Eπιστολή Πνευματικού στον Α. Σαμαρά για την μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ του Χαλανδρίου στην Κορινθία


Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου βιώνοντας μια δύσκολη καθημερινότητα και  κατανοώντας την σοβαρότητα της κατάστασης αναφορικά με την μετατροπή του Δήμου Κορινθίων σε χώρο φυλάκισης παράνομων μεταναστών, καθώς και την εν δυνάμει μεταφορά επιπλέον ΡΟΜΑ από την Αττική στην Κόρινθο, εκτός των άλλων...
 
πρωτοβουλιών, απέστειλε και επιστολή προς τους Αρμόδιους Φορείς με προεξέχοντα τον Πρωθυπουργό της Χώρας, καθώς και τον Αρμόδιο Υπουργό για θέματα Δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη.

  

                                                                                  Kόρινθος 19/09/2012
                                                                              Αρ. Πρωτ.: 42285

                                                                                   ΠΡΟΣ

-    Πρωθυπουργό Ελλάδος
-    Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
-    Εισαγγελέα Κορίνθου
-    Αστυνομική Δ/νση Κορινθίας



Με την ιδιότητα  του Δημάρχου Κορινθίων  και την υπευθυνότητα του αιρετού και έχοντας επίγνωση της καθημερινότητας και των προβλημάτων των πολιτών που διαβιούν στην περιφέρεια και σε ένα Δήμο που γειτνιάζει με την Πρωτεύουσα της Χώρας μας, θα ήθελα να μου επιτρέψετε  να εκφράσω κάποιες σκέψεις που είναι και απόψεις της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.
Μας προκαλεί κατάπληξη ότι δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό τύπο άρθρα που αναφέρονται στην μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ από την Αθήνα στην  ευρύτερη περιοχή  της Κορίνθου. Εξίσου όμως κατάπληξη μας προκαλεί το γεγονός ότι η Πολιτεία και ο αρμόδιος Υπουργός  σχεδιάζουν τέτοια ρύθμιση για εμάς χωρίς εμάς.
 
Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες  να συναντηθεί  με τον αρμόδιο Υπουργό και να βρει μια λύση σε θέματα που αφορούν στην εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στην Κόρινθο, εισέπραξε την παντελή αδιαφορία του.
Τώρα, συνεχίζοντας την απαράδεκτη στάση της η Πολιτεία σχεδιάζει επιπλέον την μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ από την Αττική στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κορινθίων, αγνοώντας ότι :
 
    -Στο Δήμο μας ηδη είναι εγκαταστημένοι εδώ και χρόνια  μεγάλος αριθμός ΡΟΜΑ στην περιοχή των Εξαμιλίων , ο οποίος  πολλαπλασιάστηκε στον αριθμό του με την μετακίνηση επιπλέον  ομάδων.
    - Ο υπάρχων ηδη αριθμός των ΡΟΜΑ επιδίδεται καθημερινά σε κλοπές και άλλες αξιόποινες πράξεις πολλές εκ των οποίων δεν επιλύονται, λόγω της μη επαρκούς στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων.
    - Επιπλέον  επιδίδονται σε κλοπές   περιουσιακών  στοιχείων και υλικών των συμπολιτών  μας,  της δημοτικής  Αρχής και άλλων δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων και οργανισμών.
    - Όταν οι συγκεκριμένοι ΡΟΜΑ  που αδυνατούν να προβούν σε κλοπές, καταφεύγουν σε φθορές των περιουσιακών στοιχείων είτε των κατοίκων είτε  της Δημοτικής περιουσίας , όπως το Θέατρο Εξαμιλίων.

    - Στους ήδη υπάρχοντες θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την είσοδο νέων αλλοδαπών  ΡΟΜΑ, προερχόμενοι κυρίως από  γείτονες χώρες,  όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η FYROM  και οι οποίοι αποκλειστικά ασχολούνται με την κλοπή της δημόσιας,  ιδιωτικής και δημοτικής περιουσίας. Οι κλοπές αυτές έχουν αποδειχτεί ότι πολλές φορές είναι μοιραίες και επικίνδυνες για τους πολίτες, αφού τα κλοπιμαία υλικά είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία και μετακίνηση των πολιτών  με μέσα  όπως είναι ο ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κλοπές μεταλλικών σχαρών ομβρίων υδάτων, καπάκια φρεατίων μετρητών ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών και αποχέτευσης, καλώδια παντός τύπου και μήκους δημοτικού φωτισμού, σιδηρά υλικά ΟΣΕ, μεταλλικές σωλήνες, μετασχηματιστές της ΔΕΗ και δημοτικά πιεστικά μηχανήματα ύδρευσης, μεταλλικές σκαλωσιές, σχάρες και στηρίγματα  δένδρων καθώς και μεταλλικοί κάδοι σκουπιδιών.
 
Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου καταγγέλλει  τις Αρμόδιες Αρχές για πλήρη αδιαφορία ζητημάτων που άπτονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα της. Παρά τις εκκλήσεις του Δήμου Κορινθίων προς τις εισαγγελικές Αρχές να επιληφθούν του θέματος  της εγκληματικότητας, της κλοπής και της φθοράς που προκαλούν οι παράνομοι μετανάστες και οι ΡΟΜΑ, έως τώρα έχει γίνει αποδέκτης της πλήρους αδιαφορίας και άρνησης των υπευθύνων.
  
Ότι πρόβλημα δεν μπορεί να επιλύσει η Πολιτεία, το περιφέρει και το μεταφέρει  σε άλλους  Νομούς και Δήμους, όπως είναι ο Δήμος  Κορινθίων. Φαίνεται ότι ο δημοκρατικός διάλογος που επιδιώκουμε  ενοχλεί αφού, μαθημένοι μερικοί τόσα χρόνια στον μονόλογο της πολιτικής τους σταδιοδρομίας αδιαφορούν για τα προβλήματα της καθημερινότητας και του πολίτη. Αντί αναπτυξιακών προγραμμάτων  εισπράττουμε, χωρίς τον απαραίτητο διάλογο, την επιβολή αντιδημοκρατικών πολιτικών με την εγκατάσταση παράνομων μεταναστών  καθώς  και την εν δυνάμει άφιξης επιπλέον ΡΟΜΑ στην Κόρινθο και στην ευρύτερη περιοχή.
 
Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου τονίζει, ότι η διαφαινόμενη  ρύθμιση για την εγκατάσταση των ΡΟΜΑ  από την Αττική στην Κόρινθο, δεν  πρέπει και δεν πρόκειται  να την δεχτεί, γιατί η Κόρινθος δεν είναι σε θέση να αντέξει χωρίς προγραμματισμό και διαβούλευση με τους πολίτες, να μετατραπεί  σε χώρο φυλακής ψυχών καθώς και σε  σκουπιδότοπο του Νομού Αττικής.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ