3 Σεπ 2012

Γερμανικό περιοδικό αποκαλύπτει ότι Ειδική Οικονομική Ζώνη θα γίνει στη Νότια Πελοπόννησο!


Το οικονομικό περιοδικό «Μάνατζερ Μάγκαζιν» που είναι ειδική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ», έχει ρεπορτάζ για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στην Ελλάδα και κάνει αναφορά στην Πελοπόννησο.
Γράφει λοιπόν ότι η Ελλάδα απειλείται με πτώχευση....
και έχει ως στόχο να προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές με ειδικές οικονομικές ζώνες και κατά συνέπεια να τονώσει  την ανάπτυξη. Κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το θέμα αυτό, σύμφωνα με το περιοδικό.
Με τις ΕΟΖ , σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «η Ελλάδα θέλει να φέρει ξανά την οικονομία της και πάλι στο προσκήνιο.  Η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε έντονες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Στις ειδικές ζώνες, δεν θα υπάρχουν για τις επιχειρήσεις «ενοχλητικά γραφειοκρατικά εμπόδια». Επιπλέον, φορολογικές ελαφρύνσεις θα ισχύσουν.
Πρόσφατα έγινε λόγος για την νότια πλευρά του νησιού της Κρήτης, και στα νότια της Πελοποννήσου.  Οι μισθοί των εργαζομένων δεν πρόκειται να ααγιχθούν, όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης. Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα φέτος έχει ήδη μειωθεί από € 751 σε € 586 ακαθάριστο, υπενθύμισε το Υπουργείο Οικονομίας.
Οι εξαγωγικές προσπάθειες της Ελλάδα έχουν δείξει ήπια επιτυχία.
Στην Ελλάδα, η οικονομία έχει συρρικνωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με την κυβέρνηση κατά περισσότερο από 25 τοις εκατό. Ο υπουργός κάλεσε τα άλλα κράτη της ΕΕ να μην αντιταχθούν στις  προτεινόμενες ειδικές οικονομικές ζώνες».
Είναι λοιπόν σαφές ότι μέσα από τις πληροφορίες του συγκεκριμένου περιοδικού ότι ΕΟΖ δεν θα γίνει στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά μόνο στο νότιο τμήμα της. Άραγε, αυτό σημαίνει ότι θα γίνει σε Μεσσηνία, Λακωνία και ένα τμήμα της Αρκαδίας; Είναι κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί..

ΠΗΓΗ:kalimera arkadia.gr