9 Σεπ 2012

Κόντρα Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ


«Σαν τον κλέφτη, ήρθε σήμερα στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την ιστορικά σύντομη επίσκεψη και ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση της συμπρωτεύουσας στην οποία φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα ως...
«λόμπι της δραχμής»

Κι αυτό γιατί, όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αιτιολόγησε, «είτε γιατί δεν είχε τίποτα να πει στους παραγωγικούς φορείς του τόπου, που έχουν γονατίσει από την πολιτική του, είτε γιατί ντρέπονταν να έρθει και να μιλήσει εδώ για άφεση αμαρτιών, στην πόλη που πριν από ένα χρόνο έδωσε την τελευταία αντιμνημονιακή παράσταση. Τα μόνα που είπε για μια ακόμα φορά, ήταν αυτά τα τετριμμένα πια περί λόμπι της δραχμής».

Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό «να μας πει όμως αλήθεια, ποιοι είναι το λόμπι της δραχμής; Οι εργαζόμενοι που χάνουν τους μισθούς τους; Το ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες άνεργοι; Τα συνδικάτα; Οι συνταξιούχοι που μένουν πια χωρίς αξιοπρέπεια και αναμένουν νέες περικοπές στις συντάξεις τους; Ή μήπως επιχειρηματικά συμφέροντα;» διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε: «Αν έχει το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας ας τα κατονομάσει. Γιατί  τα μόνα επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκροτούν λόμπι και πιέζουν είναι αυτά που έδωσαν γη και ύδωρ για να γίνει πρωθυπουργός. Πρόκειται για το λόμπι που υποστηρίζει το μνημόνιο. Των φοροφυγάδων, των τραπεζιτών, των εργοδοτών που θέλουν να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις για να κερδίσουν, των καναλαρχών και όλων όσων έχουν βγάλει αφορολόγητα και ανενόχλητοι τα λεφτά τους στο εξωτερικό…».

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 10 το πρωί έφτασε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και χωρίς να τον κατονομάσει αναφέρθηκε και στον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξη Τσίπρα, και τη δήλωση του περί Αργεντινής, λέγοντας πως «ορισμένοι νοσταλγούν την Αργεντινή. Δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή της χώρας, την εύχονται κιόλας».
Ο Α. Σαμαράς πραγματοποίησε τα εγκαίνια και συναντήθηκε με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και Helexpo με την συνοδεία κάποιων υπουργών της κυβέρνησης και αναχώρησε, καθώς δεν δόθηκε ούτε η καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ούτε η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.

«Φέτος είναι μια χρονιά διαφορετική, είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην 77η ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός δήλωσε, πως η έξοδος από την κρίση θα γίνει με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, καθώς και ότι «βρεθήκαμε πολύ κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη».

 Επίσης, ο κ. Σαμαράς είπε, πως αυτές θα είναι οι τελευταίες περικοπές, για τις οποίες γίνονται προσπάθειες να μην είναι οριζόντιες, και ότι «χτυπάμε γραφειοκρατία και φοροδιαφυγή».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr