5 Σεπ 2012

Τ' αποτελέσματα της διαπαραταξιακής επιτροπής για το στρατόπεδο


Συνεδρίασε χθες το πρωί η Διαπαραταξιακή Επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου για το θέμα της «μετατροπής του Στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε Στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών»....


Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Πόλη Μπροστά» Κώστας Γιώτης και ο επικεφαλής της «Κίνησης Πολιτών Κορινθίων» Ηλίας Χριστάκης.

Αφού συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα και ομόφωνα, συμφωνήθηκε ότι οι μετανάστες πρέπει να φύγουν άμεσα από το Στρατόπεδο της Κορίνθου και ο χώρος αυτός να αποδοθεί στο Δήμο Κορινθίων για χρήσεις σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί.

Αναλυτικότερα αποφασίστηκε να γίνουν άμεσα οι παρακάτω ενέργειες :

1) Να ενταθούν οι προσπάθειες για άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια.

2) Να ζητηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό να σταματήσουν να έρχονται νέοι μετανάστες στο Στρατόπεδο Κορίνθου.

3) Να ζητηθεί από τον Υπουργό, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των ήδη εγκλείστων μεταναστών.

4) Να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη άμεσα και για όσο χρόνο παραμείνουν στο στρατόπεδο οι μετανάστες, Πρωτοβάθμια Υγειονομική Πρόληψη και Περίθαλψη εντός του συγκεκριμένου Στρατοπέδου, λόγω των επικείμενων φθινοπωρινών μηνών και της εξάπλωσης των επιδημιών.


    Να κληθεί ο Νέος Φορέας λειτουργίας του Στρατοπέδου να ζητήσει νόμιμη σύνδεση ύδρευσης και αποκομιδής απορριμμάτων από τον Δήμο Κορινθίων. Τα χρέη του Παλαιού Φορέα θα τα διεκδικήσει ο Δήμος Κορινθίων με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.