10 Σεπ 2012

Πλωτή εξέδρα απέκτησε ο Κόρφος


 Μετά από σχετικό διαγωνισμό, ο Δήμος Κορινθίων, σύμφωνα με το δελτίο του που εστάλη,  προέβη στην προμήθεια και εγκατάσταση πλωτής εξέδρας στον θαλάσσιο χώρο «Κόρφου» της Δ. Ε. Σολυγείας,  με σκοπό την ανάπτυξη του τουριστικού...
  προϊόντος της παραπάνω περιοχής, ικανοποιώντας έτσι την εξυπηρέτηση δραστηριοτήτων θαλάσσιας αναψυχής των επισκεπτών της καθώς και την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η πλωτή αυτή εξέδρα συνολικού μήκους  40 μ. και πλάτους 2,25 μ., αφ΄ενός  θα αυξήσει την φιλοξενία των σκαφών, αφού  είναι σε θέση να φιλοξενήσει  18 σκάφη, μεγέθους 8 έως 15 μ. και αφ΄ ετέρου, επιτρέπει την απρόσκοπτη προσέγγιση τους σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών χρησιμοποιώντας επιπλέον την συγκεκριμένη θαλάσσια πλατφόρμα, ως μέσο στιγμιαίας από-επιβίβασης επιβατών από και προς την ξηρά.
Η εν λόγω εξέδρα,συμφωνα με το δελτίο τυπου του δήμου Κορινθίων,  που είναι σύγχρονων προδιαγραφών, βιομηχανικής και τυποποιημένης κατασκευής τύπου NGET-III του Ισπανικού εργοστασίου Marinas Canarias,  είναι αβύθιστη  ακόμη και σε περίπτωση πρόκλησης ρωγμής λόγω ατυχήματος, δεν απαιτεί συντήρηση, δεν υφίσταται διάβρωση και το κατάστρωμά της είναι κατασκευασμένο από τροπική ξυλεία με χαρακτηριστικά επαρκούς μακροζωίας και ανθεκτικότητας στο θαλάσσιο περιβάλλον. Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος τύπος πλωτής εξέδρας, που έχει επαρκή προηγούμενη εμπειρία λειτουργίας σε θαλάσσιους χώρους στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή, δεν απαίτησε την πραγματοποίηση λιμενικών τεχνικών έργων στον θαλάσσιο χώρο ούτε και στον αιγιαλό και η όλη εγκατάσταση-τοποθέτηση της, βασίστηκε σε τυποποιημένες διαδικασίες συναρμολόγησης και αγκύρωσης, οι οποίες  διήρκησαν  2 ημέρες, παρέχοντας όμως όλες τις μηχανικές αντοχές στις επικρατούσες συνθήκες ανεμοποίησης και κυματισμού, διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή κυκλοφορία επί της εξέδρας και η εν γένει αξιοποίησή της, θα έχει σαν αποτέλεσμα την αναβάθμιση της περιοχής του Κόρφου.