20 Σεπ 2012

Τρίμης: Πρέπει να ξεκινήσει έρευνα για τη διαφθορά των δημοσιογράφων


Να ανοίξει το κεφάλαιο διαφθοράς των δημοσιογράφων ζητά ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, την ώρα που οι πληροφορίες και τα στοιχεία για τις δραστηριότητες δημοσιογράφων σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων, αλλά και σε εταιρείες που συναλλάσσονται με το Δημόσιο, πληθαίνουν.


Υπενθυμίζεται, πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη ανέφερε, πως "οι ταγοί του έθνους είναι οι δημοσιογράφοι, που ήταν και παραμένουν στα pay rolls". Η τοποθέτηση του προκάλεσε την αντίδραση της ΕΣΗΕΜ-Θ, η οποία διαμαρτύρεται και ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει στοιχεία εφόσον τα διαθέτει. "Δίχως την προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχείων κάθε παρόμοια γενικευτική δήλωση αποτελεί απόπειρα σπίλωσης του δημοσιογραφικού κλάδου", αναφέρει η ΕΣΗΕΜ-Θ.

"Πρέπει να γίνει έρευνα, υπάρχουν στοιχεία που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς, αυτό που προέχει, όμως, είναι πως τα στοιχεία που έχουν σχέση με δημοσιογράφους, τη διαφθορά κλπ πρέπει να τα κοιτάξει ο εισαγγελέας και να τα δουν και τα πειθαρχικά μας συμβούλια", δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Τρίμης, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

"Μιλάω ευθέως για ένα τμήμα των δημοσιογράφων, το οποίο με ενθάρρυνση και των διευθυντικών στελεχών των ΜΜΕ μπαίνει σε αυτό το δίκτυο δημοσίων σχέσεων και συνεπώς εξαγοράς συνειδήσεων, για να μην πω διαφθοράς", τονίζει "αδειάζοντας" την ΕΣΗΕΜ-Θ.

"Από το 2005, έχουμε βρει μέσω έρευνας στα ΦΕΚ πολλές εταιρείες δημοσίων σχέσεων, που τότε κατείχαν δημοσιογράφοι, επίσημα. Τώρα με τα τελευταία δημοσιεύματα είδαμε εταιρείες που είχαν δημοσιογράφοι, να συμπράττουν με εταιρείες που είχαν συναλλαγές με το κράτος και ήθελαν να κάνουν lobbying", σημειώνει και προσθέτει, πως "μέσω αυτών των εταιρειών διοχετευόταν μαύρο χρήμα, ξεπλενόταν για να φτάσει στους δημοσιογράφους και να εξασφαλιστεί η καλή γνώμη για την εταιρεία".

"Ο εισαγγελέας, με βάση τα δημοσιεύματα Βαξεβάνη αλλά και την έρευνα που έχει γίνει μέχρι τώρα για τις υποθέσεις της Siemens και του Τσοχατζόπουλου, έχει αρκετά στοιχεία για να εξετάσει την αγορά συνειδήσεων δημοσιογράφων"
, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, υπογραμμίζοντας πως "όλα αυτά πρέπει να μας απασχολήσουν".

Σημειώνεται, πως σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει, ότι οι καταγγελίες που προκύπτουν από τα δημοσιεύματα του Βαξεβάνη θα αποσταλούν στον εισαγγελέα και τα Πειθαρχικά Συμβούλια της Ένωσης.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr