22 Σεπ 2012

Θέατρο και παραλογισμός! Της Τζένης Σουκαρά



Και που λες, δεν ξέρω αν κλείδωσαν τα μέτρα! Σου τ' ορκίζομαι
 Να μην χαρώ να δω ξανά το 6ο ΣΠ στρατόπεδο ανοικτό με νεοσυλλέκτους!
Δεν είμαι σίγουρη, αγαπητέ μου! Αφου σου λέω έφυγε ο Τόμσεν καταμεσής της σύσκεψης! Σου το ορκίζομαι!
Αν λέω ψέμματα! Να τραγουδήσω στον Ισθμό του Μπρέγκοβιτς το "Θεός αν είναι..." καθώς θα....
υποδέχομαι τα καραβάνια!

Καλέ, μαλώσανε την προηγούμενη της τελευταίας συσκέψεως! Βέβαια!
Ήταν μεσάνυχτα, θαρρώ, και έπαιζαν την τελευταία παρτίδα πόκερ! Ο Στουρνάρας, φανερά κουρασμένος, έβλεπε τα μπαστούνια διπλά και τριπλά.."Τα βλέπω!" του λέει ο Τόμσεν.
 Ε! Αυτό ήταν! Ποιος είδε τον Στουρνάρα και δεν τον φοβήθηκε! Κάμφθηκε το τζελ απο τον θυμό κι έγινε το μαλλί αφέλεια! Το μάτι κοκκίνησε, θόλωσε από θυμό, ουίσκι και καπνό! 
Ο Ματίας έληξε την παρτίδα γιατί έτσι έπρεπε! Μοίρασε τις μάρκες τους και τους έδωσε ραντεβού για το "grande  finale" την επομένη! Το οποίο finale ποτέ δεν ήρθε αγαπητε! Έφυγε! Πήρε τα επιδόματα των αναπήρων και των νεφροπαθών κι εξαφανίστηκε ο αλλοδαπός.

Μετά απο αυτήν την εμπλοκή,ήθελες να κλειδώσουν τα μέτρα; Όχι! 
Πάντως, μέσα απο το ζύμωμα της Τρέμη, το φούρνισμα του Πρετεντέρη, το ξεφούρνισμα της "δημοκρατίας" και των συν αυτώ εντύπων, το σταύρωμα του προζυμιού απο τον Αυτιά, αντιλαμβάνομαι, πως οδεύουμε σε κουραμάνα, πατριώτη!

Μάρτυς μου όλη η κρουστοπανήγυρις, που εξελίσσεται με κρότους πολλούς ανά το νομό και μ' έχει ζαλίσει!

Και που λες,  εκεί που είχα κάνει "focus" στο Κέντο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών, τώρα οφείλω να κάνω διαλογισμό, για να μπορώ να μοιράσω την σκέψη μου και να σιγουρέψω τις αντοχές μου με το μαντάτο "των κατασκηνωτών" του Χαλανδρίου!
Οφείλω να κρατήσω ψυχραιμία και να πάρω βαθειές εισπνοές κατά της σύγχισης, μετά και τις επιστολές του Περιφερειάρχη και του δημάρχου, οι οποίες με πείθουν, πως το κακό έρχεται και θα πρέπει να μάθω τους "ψίθυρους καρδιάς" απ έξω κι ανακατωτά, για να ενσωματωθώ στη νέα κοινωνία που μου ετοιμάζουν να ζήσω!

Διότι και η επιστολή έχει μια αρχή, ενα τέλος, φάκελο και γραμματόσημο.
Και μετά τι πατριώτη; 
Την πρωτοκολλήσαμε, την βάλαμε στο ντοσιέ του αρχείου και πάμε για μπάλα στο Αγιονόρι; 

Κρατάτε τα σωσίβια γερά πατριώτες, γιατί ο Τιτανικός μπατάρει! 
Πολιτικώς ουδείς κάνει τον κόπο να ενημερώσει, να πληροφορήσει, να διαμαρτηρηθεί! Έστω να πάει εκείνος τον φάκελο του δημάρχου στο γραφείο του Υπουργού και να φύγει! Πού να πάνε καλέ;
Φτερνίζεται ο Δένδιας και  τους πιάνει πούντα!

Είμαστε, μωρέ, αλήθεια στα καλά μας; 
Κάντε ένα ευχέλαιο σε τούτο τον τόπο, μπας και απομακρυνθεί το κακό από μόνο του!
Στα δύσκολα φαίνονται οι μικροί και οι ελάχιστοι, στα εύκολα, εύκολη και η σπέκουλα κατά των αντιπάλων εύκολο και το ζοριλίκι!

Με χαμόγελα, πανηγύρεις, κρουστά, εκθέσεις και με κλειστές υποθέσεις να κάνουν τον κύκλο "του πενταγώνου", θαρρούσαν κάποιοι αφελείς, πως όρισαν το σύστημα και τους όρους του παιχνιδιού!

Φίλοι μου, το "σύστημα" έχει ήδη διαλυθεί!  
Το καταπίνει καθημερινά η κρίση! Είναι το μόνο  καλό που έκανε σε τούτον τον τόπο! Τους όρους τους ορίζουν οι συγκυρίες και τα πεπραγμένα του καθενός! Αυτή είναι και η παρακαταθήκη του! 
Γι αυτό τραβάτε κουπί! Για να μην ξεχαρβαλωθεί ο κοινωνικός ιστός του τόπου μας, για να μην αποσυντονιστεί αδιέξοδα η ίδια μας η ζωή!