23 Σεπ 2012

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα 32 πολιτικά πρόσωπα


Δύο άτομα, που πρωταγωνιστούν και σήμερα στην πολιτική ζωή, αλλά και πρώην υπουργοί, γενικοί γραμματείς, καθώς και εκλεγμένοι βουλευτές, εμφανίζονται στη λίστα με τα 32 πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπονή...


Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", η πλέον «ώριμη» δικογραφία αφορά σε βουλευτή, η οποία ελέγχεται για φοροδιαφυγή της ίδιας και του συζύγου της.

Ο εισαγγελέας βρίσκεται στο παρά πέντε, να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή για άρση της ασυλίας, αφού προηγουμένως απαγγείλει κατηγορίες.

Για τα περισσότερα από τα 32 πολιτικά πρόσωπα έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών τους, αλλά και των θυρίδων που τυχόν κατέχουν, ενώ ελέγχονται και τα περιουσιακά τους στοιχεία σε όλα τα υποθηκοφυλακεία.

Μεταξύ των προσώπων, για τα οποία έχει διαταχθεί άνοιγμα των λογαριασμών, βρίσκεται πολιτικός, που έχει και σήμερα αισθητή παρουσία στο Κοινοβούλιο και ο οποίος δήλωσε, σε επικοινωνία του "Βήματος" μαζί του, άγνοια για το άνοιγμα των λογαριασμών του.

Στη λίστα την τιμητική τους έχουν πρόσωπα, που πέρασαν από θέσεις-κλειδιά στο υπουργείο Αμυνας. Μεταξύ αυτών δύο πρώην υπουργοί, δύο γενικοί γραμματείες, αλλά και πρόσωπα που διαχειρίζονταν κονδύλια.

Δεν λείπουν πρόσωπα, που ήταν επικεφαλής οικονομικών υπουργείων. Για υπόθεση προμήθειας του Δημοσίου ελέγχεται και πολιτικός, ο οποίος δεν εξελέγη βουλευτής στις τελευταίες εκλογές. Υπάρχουν δε και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και τραπεζικός παράγοντας, ο οποίος φέρεται να έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Επίσης, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασε στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών έγγραφο αίτημα για άνοιγμα λογαριασμών τέως διοικητικού στελέχους οργανισμού μεταφορών, καθώς και πρώην υπουργού που φέρεται να εμπλέκεται σε προμήθεια.


ΠΗΓΗ: epikaira.gr