21 Αυγ 2012

Κουμουνδούρου: «Ναι» στις διαφορετικές απόψεις αλλά με κανόνες

  
Ζυμώσεις στο εσωτερικό του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διευθετηθεί η στρατηγική «καθαρότητας» στη διατύπωση των θέσεων από τα πολιτικά στελέχη, αναμένονται πιθανώς από αύριο, οπότε και ολοκληρώνονται οι...
θερινές διακοπές του κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Στο διάστημα που μεσολάβησε, εκτυλίχθηκε ένα μωσαϊκό διαφορετικών προσεγγίσεων γύρω από ζητήματα όπως η προοπτική χρεοκοπίας της χώρας και η φοροδιαφυγή. Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναλύουν την εικόνα πολυγλωσσίας των τελευταίων ημερών σε δύο επίπεδα:

«Από τη μία πλευρά, δεχόμαστε μία επικοινωνιακού χαρακτήρα επίθεση, από κέντρα τα οποία συναποτελούν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, όπως και ΜΜΕ. Δεν αρμόζει στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η χρεοκοπία της χώρας. Το Μνημόνιο είναι αυτό που φέρνει τη χρεοκοπία».
 
«Από την άλλη πλευρά, οφείλουμε κι εμείς να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του και αυτό το δικαίωμα θα διατηρηθεί. Ωστόσο, πρέπει να τεθούν ορισμένοι κανόνες, ώστε οι θέσεις μας να ενοποιούνται και να γίνονται καθαρές. Πρέπει επίσης όλοι να γνωρίζουμε καλά τα θέματα».

Διεργασίες σε εξέλιξη

Στο πλαίσιο της συζήτησης, η οποία έχει ήδη ανοίξει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κορυφαία στελέχη του ΣΥΝ ζητούν από όλους τους συναδέλφους τους «σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις και θέσεις» της παράταξης, «ιδίως σε μια περίοδο κατά την οποία η ΝΔ προσπαθεί να κάνει την τρίχα τριχιά». Μιλούν για «ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι στον κόσμο που περιμένει πολλά από το ΣΥΡΙΖΑ» και αξιώνουν τη «συμβολή των κομματικών οργάνων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες αρρυθμίες».

Πρόκειται όμως για αρρυθμίες οι οποίες αφορούν απλώς ατυχείς διατυπώσεις ή επί της ουσίας διαφορετικές απόψεις;  

«Υπάρχουν και τα δύο. Το δικαίωμα έκφρασης είναι δεδομένο αλλά με τη διευκρίνιση κάθε φορά, ότι πρόκειται για προσωπική άποψη και όχι για θέση του ΣΥΡΙΖΑ».


ΠΗΓΗ: tvxs.gr