14 Μαΐ 2012

Νόμο για την κατάργηση του μνημονίου θα φέρει το ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή


Τη διεξαγωγή νέων εκλογών προέβλεψε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τονίζοντας πως όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, δεν πρόκειται να καταργήσει ούτε τη δανειακή...
σύμβαση, ούτε το μνημόνιο και πολύ περισσότερο τις συνέπειές του. 
 
Η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε, πως «κάποιος αέρας πνέει στην Ευρώπη, αλλά προς το παρόν είναι αρκετά "κοπανιστός" και όποιες τροποποιήσεις γίνουν, δεν θα αφορούν στη βελτίωση της ζωής των λαών»

Παράλληλα ανακοίνωσε, πως «σε αυτή, ή στην επόμενη Βουλή» το ΚΚΕ θα φέρει σχέδιο νόμου, που θα βάζει «πολύ συγκεκριμένα» την κατάργηση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, ώστε να τοποθετηθούν τα κόμματα. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε, πως μία απόφαση της Βουλής, πλειοψηφική αν υπάρχει, θα είναι πολύ πιο σημαντική «από κάποιες επιστολές που στέλνονται ή ζητείται να σταλούν που είναι αμφιλεγόμενες, ενώ ένας νόμος της Βουλής θα είναι πολύ συγκεκριμένος».

Η γγ του ΚΚΕ δήλωσε ότι  «η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση του λαού δεν πρέπει να αντικατασταθεί από μια απογοήτευση και αυταπάτες που οδηγούν το λαό σε συμβιβασμό, σε υποχώρηση και ήττα, αλλά σε αγωνιστικά κανάλια», παραπέμποντας στην αυριανή συγκέντρωση του ΚΚΕ.

«Με τα σημερινά δεδομένα που δεν μπορούν να αλλάξουν ριζικά στη Βουλή άμεσα και από τη στιγμή που ο λαός δεν μπορεί να έχει μια κυβέρνηση που θα καταργήσει τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, έχει μια ευκαιρία στα χέρια του, να αναδείξει το ΚΚΕ πιο ισχυρό, για να μπορούμε να περιμένουμε ότι κάτι μπορούμε να αποτρέψουμε, να διεκδικήσουμε, να βελτιώσουμε», είπε.

Σχετικά με το αν το ΚΚΕ θα αρνηθεί εκ νέου τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση, εφόσον του προταθεί , σε περίπτωση νέων εκλογών, είπε ότι «οι διερευνητικές εντολές έδειξαν ανευθυνότητα, πέρα από το σόου, μπροστά στον ελληνικό λαό».

«Το ένα κόμμα έβαζε πέντε σημεία άλλο εννιά, άλλο δύο "κόκκινες γραμμές" και το άλλο τέσσερις», δήλωσε και σημείωσε, ότι όταν θα γίνει μια κυβέρνηση, είτε για έναν χρόνο είτε για τέσσερα, «έχει να ασχοληθεί με όλα τα θέματα», παραπέμποντας στην περίπτωση της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. «Δεν μπορούν να κρύβονται στο όνομα του να κάνουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Πρέπει τα κόμματα που διεκδικούν την κυβέρνηση να βάζουν πέντε-έξι-επτά σημεία μίνιμουμ, γιατί όταν θα κυβερνήσεις θα έχεις το μάξιμουμ των ζητημάτων», είπε και αναφέρθηκε εκ νέου στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Ο ελληνικός λαός κοροϊδεύεται, γιατί βάζουν επιλεκτικούς όρους. Αν κάναμε πρόταση κυβερνητικής συμμετοχής και συνεργασίας θα βάζαμε το σύνολο των θεμάτων. Όταν κάνεις πρόταση συνεργασίας κάνεις αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά βάζεις όλα τα θέματα», δήλωσε.

Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε, ότι εάν είχε βγει τρίτο κόμμα το ΚΚΕ, θα έπαιρνε τη διερευνητική εντολή και θα την κατέθετε, εξηγώντας ότι ειδάλλως θα διατύπωνε μια πρόταση συνολική, στην οποία θα έλεγαν όλοι «όχι» και διερωτήθηκε: «Θα λέγαμε φταίτε εσείς που δεν συμφωνήσατε μαζί μας;». «Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει, που αρχίζει η κοροϊδία και ο εμπαιγμός», σημείωσε σχετικά με το θέμα της διερευνητικής εντολής, ενώ σε ερώτηση για το εάν κάνει το ίδιο και ο επικεφαλής το ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απάντησε: «Όλοι».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr