6 Μαρ 2012

Από την Καλαμάτα ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα ο Σαμαράς

Από την Καλαμάτα αρχίζει το προσεχές Σάββατο και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας της Νέας Δημοκρατίας, με την επίσκεψη του κ. Αντ. Σαμαρά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου θα σημάνει ουσιαστικά και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ, με τον υπουργό Υποδομών...
κ. Μ. Βορίδη στο πλευρό του, θα παραστούν στα εγκαίνια της γέφυρας στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας, ενώ την επομένη ημέρα θα δώσει το σύνθημα για την προεκλογική αντεπίθεση με ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.
 


Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται με την ομιλία του το πρωί της προσεχούς Κυριακής να στείλει σαφές μήνυμα ότι κεντρική στρατηγική της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και να αποκηρύξει τη θεωρία στελεχών του ΠαΣοΚ, πως «όλοι είμαστε ίδιοι» που έχει ως στόχο την αποδυνάμωση της ΝΔ, ώστε να καταστεί ανέφικτη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
 


Με την πολιτική παρέμβασή του ο κ. Σαμαράς, αναμένεται να θέσει και το διακύβευμα και τα διλήμματα των εκλογών, αλλά και τις προτεραιότητες του κόμματος με στόχο την εξασφάλιση αυτοδυναμίας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
 

«Επανειλημμένα εξήγησα γιατί η ΝΔ και εγώ προσωπικά στήριξα αυτή την μεταβατική κυβέρνηση περιορισμένου έργου, να γίνει το PSI, να κλείσει η δανειακή και να πάμε σε εκλογές» έχει πει σε συνομιλητές του ο κ. Σαμαράς και θεωρεί ότι η απόδοση του πολιτικού λογαριασμού θα γίνει στις κάλπες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν άλλαξαν στάση -αυτό το είπε και χθες στους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ-ΑΔΕΔΥ- και θα εξηγήσει ότι εκεί που οδήγησε τα πράγματα το ΠαΣοΚ η αποδοχή της νέας δανειακής σύμβασης ήταν μονόδρομος, καθώς απειλείτο η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι η ΝΔ μπορεί και θα πετύχει την αυτοδυναμία, η οποία κατ' αυτόν θεωρείται απολύτως συνυφασμένη με την προοπτική εξόδου από την κρίση.

Σύμφωνα με συνομιλητές του, βαθιά πεποίθηση του κ. Σαμαρά, είναι ότι μια ισχυρή εντολή από τους ψηφοφόρους θα του δώσει τη δύναμη να διεκδικήσει αναπτυξιακές πολιτικές στην Ευρώπη, με στόχο: την αναθέρμανση της οικονομίας, την προώθηση της ανάπτυξης, της αύξησης του ΑΕΠ, της σταδιακής μείωσης του ελλείμματος και του χρέους και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.
 

Από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής, ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει με μεγαλύτερη ένταση και στο κάλεσμα πανστρατιάς που έχει ήδη κηρύξει, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και επανένταξη την Κυριακή και των πέντε βουλευτών, που είχαν διαγραφεί για την καταψήφιση του δεύτερου μνημονίου, αλλά σε ένδειξη «πολιτικής μεταμέλειας» υπερψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους.
 


Με βάση αυτές τις πληροφορίες, αναμένεται να επανέλθουν και στο κόμμα και στην ΚΟ της ΝΔ οι κκ. Εμμ. Κεφαλογιάννης, Αλ. Δερμεντζόπουλος, Αν. Καρυπίδης, Θ. Λεονταρίδης και Ζ. Τζηκαλάγιας με μια λιτή ανακοίνωση χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες. Αντίθετα, οι υπόλοιποι 16 διαγραφέντες παραμένουν προς το παρόν εκτός ΝΔ και για τους περισσότερους, πλην ίσως μιας ή δυο εξαιρέσεων, δεν υπάρχει καμία προοπτική επιστροφής.
 


Ο κ. Σαμαράς με περιοδείες που θα συνεχίσει σε όλη την επικράτεια, θα προβάλλει το ηγετικό προφίλ του ως το πλεονέκτημά του, στην προσπάθειά του να πείσει την κοινή γνώμη, πως αυτός μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο.
 


Αυτό το σχέδιο, αποτυπώνεται και στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σταδιακά, ενώ θα υπάρξει και επικοινωνιακή προβολή του με έμφαση στην εθνική συνδιάσκεψη ή προγραμματικό συνέδριο που θα γίνει, ώστε να επικυρωθεί πολιτικά από τα μέλη του κόμματος.