13 Μαρ 2012

Αντρική οδηγία πλυσίματος: Δώσ’το στη γυναίκα σου!


Οι ετικέτες που τοποθετήθηκαν στα ρούχα, που πωλούνται στο κατάστημα «Madhouse» στην Oxford Street του Λονδίνου - και δη στα αντρικά παντελόνια -, έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις...
στον κόσμο, καθώς περνούν ένα άκρως ρατσιστικό και «σεξιστικό» μήνυμα, που μεταφράζεται ως εξής «Δώσ’το στη γυναίκα σου να σου το πλύνει, είναι η δουλειά της!».

Η ετικέτα, που γράφει τα ακόλουθα:

«Machine wash warm, inside out with like colors.

Use only non-chlorine bleach tumble dry medium.

Medium hot iron Do not iron print!

    ———————- OR ———————-
    GIVE IT TO YOUR WOMAN
    It’s Her Job,

έγινε γνωστή μέσω Twitter, όταν η κ. Emma Barnett, Digital Media Editor της Βρετανικής «Daily Telegraph» την ανέβασε στο λογαριασμό της, σε μια προσπάθεια να καταδείξει, ότι το περιεχόμενο δεν περιέχει ίχνος χιούμορ! Το αντίθετο, μάλιστα.

Το κατάστημα άλλαξε με δική του πρωτοβουλία τις ετικέτες πλυσίματος των αντρικών παντελονιών με καινούργιες, προσπαθώντας να «διευκολύνει» τους άντρες, γεγονός που προκάλεσε αμέσως την αντίδραση τής Emma.

Επιπλέον, χιλιάδες ακόμη γυναίκες έσπευσαν στο Twitter για να εκφράσουν τη «συμπαράστασή» τους αλλά και για να δηλώσουν απερίφραστα την αντίδρασή τους στην κίνηση αυτή του καταστήματος. Ωστόσο, πολλοί άντρες βρήκαν «γλυκό» και «χαριτωμένο» το εν λόγω μήνυμα.

Εν κατακλείδι, αξίζει να σημειώσουμε, ότι η αντίδραση των γυναικών δεν έχει να κάνει με κανενός είδους επανάσταση, του τύπου «πετάξτε τα σουτιέν από τα παράθυρα», αλλά με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια που δεν επιτρέπει σε κανέναν να προσδιορίζει το ρόλο μας σε αυτή τη ζωή! Πόσω μάλλον σε ένα αντρικό… παντελόνι!


ΠΗΓΗ: perierga.gr