26 Ιαν 2012

Συνάντηση του Προέδρου και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγώνμε τον Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνο.


Μετά την επιτυχή, για τις θέσεις του Συνδέσμου, συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης Ι., το μέλος της..
Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων κ. Λέκκας Π., και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Τερζίδης Δ., πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, καθώς και με συμβούλους του Υπουργού.
Κατά τη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκαν και εξειδικεύτηκαν οι τροποποιήσεις επί του νόμου 3498/2006, οι οποίες θα προστεθούν και θα ψηφιστούν, όπως επαναβεβαίωσε ο υπουργός κ. Γερουλάνος, με το νομοσχέδιο «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και άλλες διατάξεις». Παράλληλα, έγινε εκτενής συζήτηση επί των προτάσεων που κατέθεσε ο Σύνδεσμος στο Υπουργείο σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιαματικές πηγές, και διατυπώθηκε η βούληση του Υπουργού για την άμεση κατάθεση στη Βουλή, ενός σχεδίου νόμου που θα καλύπτει όλες τις πλευρές, θα είναι αναπτυξιακό, θα ικανοποιεί τους στόχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα διασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη των ιαματικών πηγών.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι επαναβεβαιώθηκε η βούληση του υπουργού κ. Γερουλάνου για την πραγματοποίηση συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην  οποία θα ενημερωθούν τα μέλη της Επιτροπής για τα ζητήματα που αφορούν στον ιαματικό τουρισμό και τον θερμαλισμό.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ