1 Δεκ 2011

Β. Νανόπουλος: Παρουσίασε τον συνδυασμό του


Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Κορίνθου η παρουσίαση του Συνδυασμού Έργο & Προοπτική για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κορινθίας με επικεφαλής το Βασίλη Νανόπουλο...
Ο  Βασίλης Νανόπουλος παρουσίασε το έργο της πρώτης θητείας του αλλά και το πρόγραμμα για την επόμενη θητεία που θα διεκδικήσει μαζί με τους συνεργάτες τους στις ερχόμενες εκλογές 3και 4 Δεκεμβρίου.

Μίλησαν όλοι οι παρόντες υποψήφιοι δίνοντας τη δική τους ιδιαίτερη συμβολή στην προσπάθεια του συνδυασμού.
Τα στελέχη που απαρτίζουν τον συνδυασμό Έργο & Προοπτική είναι έμπειρα και καταξιωμένα στο χώρο δουλειάς τους, έχουν υπηρετήσει τα κοινά από διάφορες σημαντικές θέσεις γιατί η εμπειρία στις παρούσες συνθήκες είναι αυτό που κυρίως χρειάζεται και βεβαίως πλαισιώνονται από πολλά νέα πρόσωπα με όρεξη για προσφορά και δυναμισμό που θα αποτελέσουν τη νέα γενιά στελεχών του επιμελητηρίου. Ο ακομμάτιστος και αντιπροσωπευτικός γεωγραφικά και κλαδικά συνδυασμός Έργο & Προοπτική έχει σχεδιάσει την προοπτική και τη στήριξη των επιχειρήσεων στα επόμενα χρόνια.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος και στην αναγκαιότητα διατήρησης του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου την οποία υποστηρίζει ο συνδυασμός Έργο & Προοπτική ώστε στις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζει και η Κορινθία να μην στερηθεί και αυτή την οικονομική ενίσχυση.
Επίσης ο Πρόεδρος δήλωσε την κατηγορηματική του αντίθεση στην επιβολή μέσω της ΔΕΗ της έκτακτης φορολογίας ακινήτων (χαράτσι)

Οι βασικές προτεραιότητες στο πρόγραμμά του Συνδυασμού Έργο & Προοπτική έχουν ως εξής:

1.      Ίδρυση και λειτουργία 2 επιχειρηματικών πάρκων στο νομό  Κορινθίας που θα φέρουν 2000 νέες θέσεις εργασίας από μετεγκατάσταση επιχειρήσεων  από Αθήνα και Πειραιά. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε εξασφαλίσει τη συμμετοχή των βιοτεχνικών επιμελητηρίων της Αθήνας και Πειραιά καθώς και τη συνεργασία με την συνεταιριστική τράπεζα Πελοποννήσου και θα επιδιώξουμε επίσης την συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια Πελοποννήσου.

2.      Έκδοση αδειών λειτουργίας επιχειρήσεων μόλις υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση για αυτό βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση


3.      Λειτουργία της σχολής του επιχειρηματία όπως γίνεται στο εξωτερικό και πιστοποίηση των επαγγελματιών που δεν γίνεται από το κράτος ,για να περιοριστεί το είσαι ότι δηλώσεις. Έχουμε προβλέψει την ανέγερση ενός ακόμα ορόφου στο επιμελητήριο και το αντίστοιχο ποσό υπάρχει στον προϋπολογισμό του επιμελητηρίου για το 2012.

4.      Δημιουργία δωρεάν ιστοσελίδας σε 1000 κορινθιακές επιχειρήσεις  με το πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης που πρώτο το επιμελητήριο μας εξασφάλισε από τα 59 που υπάρχουν στη χώρα και πωλήσεις στο διαδίκτυο χωρίς κανένα κόστος για τις επιχειρήσεις , χρησιμοποιώντας την υποδομή του επιμελητηρίου.


5.      Συμμετοχή σε εκθέσεις για την προβολή των τοπικών προϊόντων και τη συμμετοχή στο κίνημα καταναλώνουμε ότι παράγουμε .

6.      Διοργάνωση της 4ης πανελλήνιας έκθεσης Κορινθία 2012
7.      Επιμόρφωση σε κάθε κλάδο μελών μας ανάλογα με τις ανάγκες του και τις ευκαιρίες που προκύπτουν

8.      Την οργάνωση των εμπορικών καταστημάτων στις μεγάλες πόλεις έτσι ώστε να εμποδιστεί η να καθυστερήσει η δημιουργία μεγάλων εμπορικών κέντρων στην περιοχή. Θα επωφεληθούμε για αυτό από το σχετικό επιδοτούμενο πρόγραμμα που θα προκηρυχτεί σύντομα.
9.      Συνεργασία και διεκδίκηση από τους δήμους και την πολιτεία να μειώσουν τους φορους, τα δημοτικά τέλη και άλλες επιβαρύνσεις . εμείς δίνουμε το παράδειγμα μειώνοντας τις ετήσιες συνδρομές των μελών μας κατά 10% από 1.1.2012 όπως περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό μας για το επόμενο έτος.
10.  Αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού και του παραεμπορίου με τη συμμετοχή μας στα κλιμάκια ελέγχου μόλις η αναμενόμενη τροποποίηση της νομοθεσίας το επιτρέψει και το επιδιώξαμε .


Η πλήρης ανάλυση του προγράμματος του Συνδυασμού Έργο & Προοπτική και πληροφορίες για τους ανθρώπους που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του συνδυασμού http://ergokeprooptiki.gr