5 Δεκ 2011

Ζυμώσεις για τη δημιουργία κεντρώου φιλομνημονιακού κόμματος;


Η περίοδος της κρίσης έχει προκαλέσει πολιτικές ζυμώσεις, που μερικά χρόνια πριν θα μας φαίνονταν αδιανόητες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται συναντήσεις, όπως αυτή στο σπίτι του Απόστολου...
Δοξιάδη στην περιοχή του Λυκαβηττού με προσκεκλημένους δύο από τη λεγόμενη τρόικα του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Ραγκούση και την κ. Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός Παιδείας και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έχουν προχωρήσει σε επαφές και με στελέχη της  Ν.Δ αλλά και με ομίλους προβληματισμού και πολιτικούς φορείς, για τη δημιουργία ενός μεταρρυθμιστικού-εκσυγχρονιστικού κόμματος .

Οι πολιτικοί που ηγούνται της προσπάθειας, θεωρούν, ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου βοηθά προς την κατεύθυνση αυτή και δεν αποκλείουν τον νυν πρωθυπουργό ως το κατάλληλο πρόσωπο να οδηγήσει το εκκολαπτόμενο σχήμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συζητήσεις μεταξύ Ραγκούση, Διαμαντοπούλου και Μόσιαλου με στελέχη της ΝΔ και συγκεκριμένα με τους κ.κ. Σπηλιωτόπουλο. Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Χατζηδάκη και Αντώναρο, συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ στο κάδρο παραμένει και ο Γ. Φλωρίδης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, το γεγονός, ότι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο αντιπρόεδρος κ. Βενιζέλος δέχονται προτάσεις για ίδρυση νέου κόμματος, όπως λέει το ρεπορτάζ, ενώ σε βρασμό βρίσκονται και οι ΚΟ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μιλά με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

epikaira.gr
ΠΗΓΗ: παρέμβαση