31 Δεκ 2011

ΙΝΚΑ Κορινθίας: Εκδόθηκε η πρώτη δικαστική απόφαση με την οποία ακυρώθηκε η Διαταγή Πληρωμής σε Τράπεζα


Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα γίναμε μάρτυρες μιας προκλητικής και απαράδεκτης πρακτικής των Τραπεζών:  Σειρά Τραπεζών, κοινοποίησε σε οφειλέτες, πολλοί εκ των οποίων άνεργοι που είχαν ήδη υπαχθεί στις διατάξεις του Νόμου...
για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με ορισμό δικασίμου, διαταγές πληρωμής, αναγκάζοντας τους ατυχείς συνανθρώπους μας να καταφύγουν στο ΙΝΚΑ Κορινθίας προκειμένου να πληροφορηθούν τι θα πρέπει να κάνουν, γεμάτοι αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι.
Οι ενέργειες αυτές των Τραπεζών ήταν συντονισμένες και βάσει στρατηγικής και τις χαρακτηρίζουμε απάνθρωπες και ανάλγητες, ιδιαίτερα διότι εκτυλίχτηκαν μέσα σε γιορτινές μέρες που κάθε άνθρωπος προσπαθεί να δώσει και να πάρει λίγη χαρά και ελπίδα, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και την οικονομική μιζέρια.
Αντί λοιπόν να υπάρξουν λίγες μέρες χαράς, οι ιθύνοντες των Τραπεζών αυτών (τα ονόματα των οποίων σύντομα θα δώσουμε στη δημοσιότητα), φρόντισαν ν’ αφαιρέσουν από τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους την χαρά των Χριστουγέννων, σαν σύγχρονοι Ηρώδηδες.
Ας μη χαίρονται όμως: Ήδη εκδόθηκε η πρώτη δικαστική απόφαση με την οποία ακυρώθηκε στο σύνολο της Διαταγή Πληρωμής λόγω των παράνομων, τοκογλυφικών επιτοκίων που επιβάλουν με την συνεργασία των εκάστοτε Κυβερνήσεων.
Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ.
Αυτή ήταν η Αρχή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012