3 Δεκ 2011

Προχωρά η εφεδρεία και στους εκπαιδευτικούς


Επανέρχονται οι σκέψεις για εφαρμογή της εφεδρείας και στο χώρο της εκπαίδευσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος» του Σαββάτου.
Θα πρόκειται κυρίως για την...

εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας δασκάλων και καθηγητών που θέλουν μέχρι και δύο χρόνια να συνταξιοδοτηθούν, ενώ υπολογίζεται, ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών-εφέδρων θα κυμανθεί από 18.000-20.000, στο σύνολο των 185.000 που εργάζονται σήμερα.

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν, ότι, παρόλο που οι εκπαιδευτικοί εξαιρέθηκαν από την αρχική εφαρμογή του μέτρου, δεν αποκλείεται τελικά να συμπεριληφθούν, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η κυβερνητική δέσμευση έναντι της τρόικας για 30.000 εφέδρους.  


Έντονες είναι οι αντιδράσεις της ΟΛΜΕ: 
«Η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου θα ήταν καταστροφική για την Παιδεία» συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Γ.Αλεβιζάκης, ενώ το μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και τέως πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης δηλώνει στην ίδια εφημερίδα:
«Η αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου θα είναι ισχυρότατη σε μια τέτοια περίπτωση. Εάν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στην κυβέρνηση θα πρέπει να τις αφήσουν στην άκρη».