8 Νοε 2011

Channel 4: Η ελληνική κρίση... τηλεπαιχνίδι

«Go Greek for a week» τιτλοφορείται το νέο τηλεπαιχνίδι του...
βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Channel 4, που κάνει σήμερα πρεμιέρα. Το παιχνίδι, όπως  δείχνει και το τίτλος του, είναι εμπνευσμένο από την κρίση της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του σταθμού κατά τη διάρκεια της εκπομπής τρεις βρετανικές οικογένειες θα δοκιμάσουν να ζήσουν α λα ελληνικά, προσπαθώντας, ταυτόχρονα, να εξασφαλίσουν την βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η περιγραφή του παιχνιδιού από το Channel 4 αναφέρει:

Ένας 54χρονος Βρετανός κομμωτής ανακαλύπτει την γενναιοδωρία του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο επιτρέπει ακόμα στους κομμωτές, και άλλες 600 περίπου επαγγελματικές κατηγορίες να συνταξιοδοτούνται πρόωρα με παχυλές συντάξεις επειδή ανήκουν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών.

Ένας οδηγός λεωφορείου θα επωφεληθεί από τις συνθήκες εργασίας στις κρατικές επιχειρήσεις των μέσων μεταφοράς, όπου ο εργαζόμενος λαμβάνει τον διπλάσιο από τον μέσο μισθό και λαμβάνει επιδόματα, όπως αυτό της έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.

Και τέλος ένας βρετανός γιατρός χαίρεται να ανακαλύπτει πώς με το να πληρώνει το φόρο εισοδήματος κατά τον "ελληνικό τρόπο", όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, μπορεί να δηλώνει μόνο ένα μικρό μέρος του πραγματικού του εισοδήματος.

Η εκπομπή θα συμπεριλαμβάνει συνεντεύξεις ειδικών, που "θα εξηγούν τις αιτίες της τραγωδίας που λέγεται ελληνικό δημόσιο χρέος".

ΠΗΓΗ: tvxs.gr