24 Νοε 2011

Πανελλήνια συνάντηση για τα ιχθυοτροφεία


Την  23η  Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συνάντηση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής για τα ιχθυοτροφεία στην οποία συμμετείχαν Δήμαρχοι από πολλούς Δήμους της Ελλάδας και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων....

Ο Δήμος Κορινθίων εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Πνευματικό, τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Χατζή, τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Σοφικού κ. Παναγιώτη Κλέττα και τον Αντιπρόεδρο αυτής κ. Παναγιώτη Κούτρα, τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Κόρφου κ. Γεώργιο Γκούμα καθώς και από εκπροσώπους φορέων του Κόρφου.
Το κλίμα της συνάντησης ήταν εκρηκτικό συνεπεία του κοινοβουλευτικού σκανδάλου της υπογραφής της  ΚΥΑ 2505/2011 για τα ιχθυοτροφεία, η διαδικασία υπογραφής της οποίας αντίκειται σε οποιαδήποτε δεοντολογία σύγχρονης κοινωνίας και στερείται νομιμότητας. Έχει δε εξοργίσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός πήρε το λόγο και καταφέρθηκε εναντίον όσων μεθόδευσαν και μεθοδεύουν τέτοιες καταστροφικές αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρο το οικοσύστημα της περιοχής και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τόνισε μάλιστα ότι η μεθόδευση αυτή, για την με συνοπτικές διαδικασίες και όλως πραξικοπηματική προώθηση και υπογραφή της εν λόγω ΚΥΑ, αποτελεί, εκτός από θεσμική εκτροπή και πολιτικό – κοινοβουλευτικό σκάνδαλο, CASUS BELI για τον ίδιο και για τους Δημότες του Δήμου Κορινθίων.
 Μόνη δίκαιη, δημοκρατική και αποδεκτή λύση αποτελεί η ανάκληση της συγκεκριμένης κατάπτυστης ΚΥΑ και η δρομολόγηση διαδικασιών που θα οδηγήσουν σε ένα χωροταξικό σχεδιασμό στηριγμένο στο σεβασμό προς τους πολίτες και το θαλάσσιο περιβάλλον.
Ο αγώνας που έχει ξεκινήσει συνεχίζεται δυναμικά και θα κλιμακωθεί μέχρις ότου ανακληθεί η απαράδεκτη ΚΥΑ, η οποία εξόφθαλμα και προκλητικά «τακτοποιεί» εν κρυπτώ τους υδατοκαλλιεργητές.
Στον αγώνα αυτό ο Δήμος Κορινθίων θα συνεχίσει να δίνει το αγωνιστικό του παρόν, να παρεμβαίνει με δυναμικό τρόπο και να πρωταγωνιστεί στη διαμόρφωση των εξελίξεων.