5 Νοε 2011

«Στόχος η κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας»


Στόχος είναι η δημιουργία μίας κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας για την ψήφιση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου μετά την 45λεπτη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο
Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο...
ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι "χθες η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. Σήμερα ήρθα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσω για την πρόθεσή μου να συμβάλλω καθοριστικά στην δημιουργία μίας κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας με βασικό στόχο την ψήφιση νομοσχεδίων και την εφαρμογή όποιων βημάτων απορρέουν από την συφωνία της 26ης Οκτωβρίου".

"Η ψήφιση της απόφασης, όποια βήματα απορρέουν από την συμφωνία αυτή, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραμονή μας στο ευρώ", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Οσον αφορά την κυβέρνηση ευρείας, ο κ.Παπανδρέου είπε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι απαραίτητες διεργασίες για το σχηματισμό της. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν.

Κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε, ότι δεν είναι κολλημένος στην καρέκλα, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο πρόθυμος ακόμη και να αποχωρήσει.
"Αυτή η συνεργασία είναι απαραίτητη για τη χώρα", τόνισε και εκτίμησε, ότι "υπάρχει μια ευρύτερη επί της ουσίας συναίνεση". "Δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να υπάρξει και στην πράξη", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε, ότι είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους και πρόσθεσε, ότι ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει είναι αυτός της συνεννόησης, σημειώνοντας πως θα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.