23 Νοε 2011

Π. Πελοποννήσου: ΝΑΙ σε τουριστικές επενδύσεις στην Ερμιονίδα


Με αυξημένη πλειοψηφία των μελών του περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής Δέλπριζας στο Δήμο Ερμιονίδας, πράγμα που...
σημαίνει -με βάση το ενδιαφέρον δύο επιχειρήσεων για τη δημιουργία ξενοδοχειακών υποδομών- 1.400 θέσεις εργασίας στην περιοχή.

«Οι επενδύσεις σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους πού βιώνει ο τόπος μας είναι ιδιαιτέρως ευεργετικές και αποτελούν ένα είδος λύτρωσης στα μεγάλα προβλήματα πού μας ταλανίζουν». σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. που χαιρέτισε την απόφαση αυτή.

«Για την αιρετή περιφέρεια, η περιοχή αυτή είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού και την κατάλληλη αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα, γι' αυτό και το ΠΕΣΥ τολμά και παίρνει την πολιτική ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Όπως ξεκαθάρισε, «είναι μια σπουδαία και σημαντική επένδυση, όπου δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες επέλεξαν να κατευθύνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι οποίες θα δημιουργήσουν 1.400 νέες θέσεις απασχόλησης. »Εάν σταθούμε απέναντι σε τέτοιες μεγάλες ευκαιρίες και σε τέτοια δεδομένα είμαστε απέναντι στους πολίτες και δε μπορούμε να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας».

«Μια παρόμοια επένδυση πραγματοποιήθηκε στην Πύλο και είδαμε τα ευεργετικά αποτελέσματα πού είχε ως προς την ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού», συνέχισε ο Π. Τατούλης, καταλήγοντας ότι οι επενδύσεις αποτελούν για εμάς θέμα επιβίωσης.

Αναφερόμενος στο εργοστάσιο διύλισης του νερού του Αναβάλου, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι θα έχει ως σημείο αναφοράς όλη την Αργολίδα. Όσον αφορά στο θέμα της ΜΠΕ για τη χρήση του νερού, θα συγκροτηθεί με ευθύνη του προέδρου του ΠΕΣΥ μια ομάδα «ώστε να το εξετάσουν επισταμένως και ενδελεχώς».