12 Οκτ 2011

Προνοιακή στήριξη των πολυτέκνων προανήγγειλε ο Βενιζέλος


Ανοιχτός σε αλλαγές μέχρι την εισαγωγή του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος. «Είμαστε ανοιχτοί να αξιοποιήσουμε κάθε καλή και τεκμηριωμένη πρόταση. Με καλή διάθεση...
θα κάνουμε προσαρμογές που δεν θα ανεβάζουν όμως το μισθολογικό κόστος» εξήγησε.
Παράλληλα, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει συγκεκριμένη λύση προνοιακής στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων που αυτή τη στιγμή πλήττονται από τα νέα φορολογικά μέτρα.

«Το πολυνομοσχέδιο εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένους και επιτακτικούς δημοσιονομικούς στόχους, αλλά έχει μεγάλη σημασία και για τους στόχους της εθνικής ασφάλειας και ανεξαρτησίας».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθεί το νομοσχέδιο, η οποία όπως τόνισε, θα μπορούσε να γίνει υπό πολύ καλύτερες δημοσιονομικές συνθήκες, «αλλά αμφιβάλλω εάν θα υπήρχε τότε η δεκτικότητα να προχωρήσουμε σε τόσο μεγάλες τομές».

Για την εργασιακή εφεδρεία υπενθύμισε ότι εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο, οι οποίες θα μπορούσαν να παράσχουν στην Ελλάδα την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου η διαδικασία να είναι αντικειμενική και αξιόπιστη.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην εκδοχή περί εφεδρείας που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας πως η τρόικα έλαβε γνώση του συγκεκριμένου μοντέλου, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον Αντώνη Σαμαρά «και η αντίδραση της τρόικας ήταν απολύτως και συμπαγώς αρνητική».


Σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, υποστήριξε πως το σχετικό άρθρο 37 του νομοσχεδίου, δεν θίγει πουθενά την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά διευκολύνει την σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων, όπως επίσης ότι οι τελευταίες κατισχύουν και των λίγων κλαδικών συμβάσεων .

Ως τέτοιες αναγνώρισε στους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου στους ΟΤΑ, τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους υπαλλήλους των εμπορικών επιχειρήσεων, εκτός και των πολλών «ομοιοεπαγγελματικών».

Όσον αφορά τη σύμβαση της ΟΤΟΕ, το κράτος έχει χορηγήσει στον τραπεζικό τομέα εγγυήσεις 120 δισ. ευρώ και το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να σεβαστούμε τον μελλοντικό φορολογούμενο.

«Στο όνομα τίνος θα νομοθετήσουμε; Στο όνομα των πιο σίγουρων και διασφαλισμένων εργαζομένων του Δημοσίου και εκείνων που κινδυνεύουν λιγότερο, ή στο όνομα της νέας γενιάς, των ανέργων, εκείνων που φοβούνται μήπως μείνουν μόνα και αβοήθητα θύματα της κρίσης;» ανέφερε ο Ευ.Βενιζέλος.


TO BHMA on line