11 Οκτ 2011

Το πρώτο υπερλεωφορείο!


Το Superbus μοιάζει περισσότερο με μια μακριά Lamborghini παρά με ένα κανονικό λεωφορείο, αλλά είναι σε θέση να μεταφέρει 23 άτομα, σε μεγάλες αποστάσεις με ταχύτητες έως 250 km/h! Το Superbus αναπτύχθηκε στο...
Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Delft, στην Ολλανδία, υπό


την επίβλεψη του καθηγητήWobbo Ockels, ο οποίος ανέλαβε την κατασκευή ενός σούπερ οχήματος που θα μπορούσε να κινείται με μεγάλες ταχύτητες και να είναι ταυτόχρονα φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτός και η ομάδα του πέρασαν τρία χρόνια εργαζόμενοι για το Superbus και το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακό.




Το όχημα έχει μήκος 15 μέτρα, πλάτος 2,5 μέτρα και 1,65 μέτρα ύψος και δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας μόνο ελαφριά υλικά όπως ανθρακονήματα, αλουμίνιο, πολυκαρβονικά υλικά και fiberglass. Λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη απο μπαταρίες, οι οποίες φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια, ενω το εσωτερικό του θυμίζει πολυτελή λιμουζίνα με φουτουριστικά χαρακτηριστικά. Ένας άραβας ξόδεψε 10 εκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει και να το μεταφέρει στα Ηνωμένα Σραβικά Εμιράτα χρησιμοποιώντας ένα jumbo jet!


siteseeing.gr
ΠΗΓΗ