20 Σεπ 2011

Θορύβησε το δημοσίευμα της Real News για το νερό - "Μυθεύματα" απαντά ο Πνευματικός και προσφεύγει στην δικαιοσύνη


Η αλήθεια είναι πως το θέμα της ύδρευσης της Κορίνθου απο τις πηγές της Δρίζας προκάλεσε και πάλι αναστάτωση μετά την δημοσίευση του θέματος απο την REAL NEWS.
Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αποτυπώνεται η μεγάλη ανησυχία που εκφράζουν κάτοικοι και περιβαλλοντικοί φορείς της Κορίνθου, για το νερό που υδρευεται η πόλη...

Σε κάποιο σημείο του ρεπορτάζ καταγράφεται το επίμαχο θέμα :

“ Κατά μήκος των πηγών , λίγα μέτρα από τη λεκάνη που συλλέγεται το νερό της ύδρευσης, υπάρχουν κατοικίες , ενώ λειτουργούν επιχειρήσεις εστίασης και καταλύματα τα οποία διαθέτουν απορροφητικούς βόθρους. Αυτό σημαίνει ότι τα λύματα τους μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και επομένως τις πηγές, επιβαρύνοντας το νερό της Κορίνθου.”



Εκείνο, ωστόσο, που κάνει εντύπωση είναι η δήλωση του Γιώργου Δέδε:
“Καλέσαμε έκτακτη σύσκεψη με στόχο να ληφθούν άμεσα μέτρα. Ωστόσο, δεν είναι στην αρμοδιότητά μας να σταματήσουμε την παροχή νερού στην πόλη της Κορίνθου. Ζητήσαμε από την δημοτική αρχή, ήδη, από τον Ιούνιο, να μας παραθέσει, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Κορίνθου, μετρήσεις σε όλο το δίκτυο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ!”


Η εφημερίδα τονίζει, ότι προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Κορίνθου Αλέκο Πνευματικό, εκείνος όμως δεν ανταποκρίθηκε.


Κατόπιν αυτής της εξέλιξης , αλλά και της δημοσιότητας που έλαβε το θέμα, σήμερα το πρωί απο το γραφείο του δημάρχου εκδόθηκε δελτίο τύπου, όπου αναφέρονται τα εξής:


Τα μυθεύματα του γνωστού επονομαζόμενου  δημοσιογράφου συνεχίζονται. Τώρα επεκτάθηκαν και στην εφημερίδα Πανελλήνιας εμβέλειας REAL NEWS. Δυστυχώς γι΄ αυτόν και την παρέα του ο Κορινθιακός Λαός τους γνωρίζει και τους αψηφά.
Το νερό της ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ είναι το πιο κατάλληλο νερό στην ευρύτερη περιοχή.
Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτοί που εχθρεύονται τη πόλη της Κορίνθου και την Δημοτική Αρχή.
Η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της, στη μήνυση που έχει υποβάλει ο Δήμος Κορινθίων κατά του λασπολόγου.
Κανένα άλλο σχόλιο προς το παρόν.



Σημείωση: εμείς περιμένουμε πολύ περισσότερα, πάντως, απο πλευράς των αρμοδίων φορέων, από μια απλή δήλωση και από ένα λακωνικό δελτίο τύπου. 
Θα έλεγα τώρα, πως είναι η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για το νερό που πίνουμε! 
Ο κόσμος έχει ανάγκη απο ευρεία ενημέρωση στο θέμα αυτό.