26 Σεπ 2011

Τέλος στις ταυρομαχίες στη Βαρκελώνη


Οι κορυφαίοι Iσπανοί ταυρομάχοι βρέθηκαν αυτό το σαββατοκύριακο στην Βαρκελώνη, για να συμμετάσχουν στην αρένα Monumental στους «αποχαιρετιστήριους αγώνες», ενώπιον περίπου 20.000 θεατών.
Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του έτους, που έχουν προγραμματιστεί....
σχετικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας και από του χρόνου θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της τοπικής κυβέρνησης για την απαγόρευσή τους.

Συγκεκριμένα, το αμφιλεγόμενο αυτό σπορ θα απαγορευθεί σε όλη την περιοχή της Καταλωνίας από την 1η Ιανουαρίου του 2012. Η βουλή της Καταλονίας ψήφισε πέρυσι την απαγόρευση των ταυρομαχιών μετά από συλλογή 180 χιλιάδων υπογραφών. 
Υποστηρίζει, ότι η ταυρομαχία είναι βάρβαρο σπορ, όμως οι φανατικοί λένε, ότι θα προσβάλουν την απαγόρευση στο ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας.

Πάντως, όπως σημειώνει η El Pais, ένας από τους λόγους που οδήγησαν την τοπική κυβέρνηση στην απαγόρευση των ταυρομαχιών, είναι, πέρα από τις αντιδράσεις οικολογικών και ζωοφιλικών οργανώσεων, η κάμψη που είχε παρατηρηθεί στα εισιτήρια. 
Αυτό το σαββατοκύριακο υπήρξε «ξεπούλημα» στην  Monumental, αλλά αυτό αποτελεί εξαίρεση, αφού ο κανόνας ήταν η αρένα να είναι μισογεμάτη (ή καλύτερα μισοάδεια) και μάλιστα κυρίως μόνο με τουρίστες. Σύμφωνα μάλιστα με  ανταποκρίτρια του BBC, στην μαύρη αγορά πουλιούνται έως και πέντε φορές πάνω από την τιμή τους.

Oι ακτιβιστές, που πραγματοποιούν εκστρατεία για την απαγόρευση των ταυρομαχιών σε όλη τη χώρα, αντιμετωπίζουν την εχθρότητα του κόσμου στα παραδοσιακά προπύργια του σπορ όπως στην Ανδαλουσία και στην Μαδρίτη, υπογραμμίζει ο ανταποκριτής του BBC.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr