20 Αυγ 2011

Η Εθνική συνέτριψε την Τουρκία με ηγέτη τον Μπουρούση


Μια Εθνική μπάσκετ να την πιεις στο ποτήρι, διέλυσε με 62-38 την αντίστοιχη της Τουρκίας, σκορπίζοντας αρκετά χαμόγελα ενόψει του Ευρωμπάσκετ που αρχίζει σε 10 μέρες. 
Η καταπληκτική άμυνα και η επιβλητική παρουσία του Γιάννη Μπουρούση έκαναν τη διαφορά, απέναντι σε μια τραγική...
τουρκική εθνική ομάδα. 

Το Σάββατο το δεύτερο ματς του τουρνουά του Μπάμπεργκ, με αντίπαλο την Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι.

Η ελληνική εθνική ομάδα ξεκίνησε σε ξέφρενο ρυθμό το ματς, με τον Νικ Καλάθη να ξεπερνά τον πρόσφατο τραυματισμό του και να κάνει θετική επανεμφάνιση. Στο 5λεπτο προηγήθηκε με 13-3 και παρά τις αλλαγές του Ηλία Ζούρου δεν έπεσε ο ρυθμός για να κλείσει το 10λεπτο με 21-8. Στο ίδιο τέμπο και η δεύτερη περίοδος (+18 στο 15') με ασταμάτητο τον Μπουρούση και πολύ καλό παιχνίδι από τους υπόλοιπους.

Η νωθρότητα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε συνέπειες. Από τη μια η έξοχη άμυνα και από την άλλη η αστοχία των Τούρκων κράτησαν σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά. Ο Μπορούσης έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα των Τούρκων και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 54-36.

Ο Ηλίας Ζούρος συνέχισε τις αλλαγές κι έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, που υπερασπίστηκαν ως το τέλος τη μεγάλη διαφορά.

"Η ομάδα έπαιξε καλή άμυνα και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Είχαμε περισσότερα ριμπάουντ που ήταν θετικό, χάσαμε όμως αρκετά επιθετικά, και είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε στη συνέχεια. Γενικά, έγινε καλή ομαδική δουλειά. Θα πω για μία ακόμη φορά ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά σε αρκετά κομμάτια, χρειάζεται να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, να δούμε τα λάθη μας. Θα επαναλάβω ότι αυτά τα παιχνίδια, αυτά τα φιλικά, τα βλέπουμε ως προπόνηση και ως ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι. Σε ό,τι αφορά τον Νικ Καλάθη, είναι ευχάριστο που έκανε την πρώτη του συμμετοχή και σιγά σιγά θα προχωρήσει" δήλωσε μετά το ματς ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Τα 10λεπτα: 21-8, 42-25, 54-36, 62-38.

ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλειάδης 10, Μπουρούσης 17 (6 ριμπ.), Ζήσης 4, Καλάθης 4 (4 ριμπ.), Φώτσης 3 (5 ριμπ.), Παπανικολάου 9, Μαυροειδής 2, Κουφός 9, Καϊμακόγλου 2, Σλούκας 2, Ξανθόπουλος, Βουγιούκας.
ΤΟΥΡΚΙΑ: Ακιόλ 2, Ιλιάσοβα 9, Ερντέν 4, Σαβάς 2, Ασίκ 10 (11 ριμπ.), Αρσλάν 2, Τούρκογλου 5, Γκιουλέρ, Ονάν, Τουντσερί, Καντέρ.