16 Αυγ 2011

Διεθνείς συνωμοσίες


Του Τάκη Θεοδωρόπουλου
Οταν ο Ομπάμα συμπεριφέρεται σαν τον δικό μας, κάτι δεν πάει καλά στον κόσμο. 
Οταν ζητάει συναίνεση από τους άλλους και εκείνοι πεισμώνουν, «με τίποτε δεν πρόκειται να προσυπογράψουμε μια σωρεία λαθών που θα γεννήσουν κι άλλα λάθη», τότε πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς.
Οταν μάλιστα τον ακούς, τον ίδιο τον Ομπάμα, όχι τον...
δικό μας, να καταγγέλλει τους οίκους αξιολόγησης μεσούντος του Αυγούστου, τότε ακόμη και το κεκτημένο δικαίωμα της βουτιάς πάει να σου βγει ξινό.

Ασε πια και τους άλλους που δεν καταδέχονται να διακόψουν τις διακοπές τους, για να αντιμετωπίσουν την κρίση του ευρώ. Μάλλον γιατί γνωρίζουν πως είτε τις διακόψουν είτε όχι, η κρίση του ευρώ κρίση ήταν και κρίση θα μείνει. Κι εδώ που τα λέμε, τους είδαμε και τους δικούς μας που δεν διέκοψαν πόσα από τα άλυτα προβλήματά μας έλυσαν.
Οταν, με δυο λόγια, διαπιστώνεις, ότι το μόνο που λειτουργεί σε αυτόν τον κόσμο είναι η προστασία της οικογενείας του κυρίου Παπουτσή και τα χρέη των καλλικρατικών δήμων, τότε δικαιούσαι να αντικρύζεις την Πανσέληνο με σκεπτικισμό. Ανασφάλεια, αβεβαιότητα και τη σχετική αγανάκτηση, που λένε.

Αγανάκτηση δικαιολογημένη, διότι δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι και παντοδύναμοι μέχρι προχθές, να σου τρώνε την κρίση μέσα από το στόμα. Ενα ξεροκόμματο είχαμε κι εμείς για να ασχολούνται και κάπως μαζί μας, μια κρίση χρέους είχαμε για να αισθανόμαστε ότι το DNA μας είναι δομημένο για πρωτιές και έπεσαν οι δυνατοί του κόσμου τούτου για να μας τη φάνε.

Κι εκεί που νόμιζες πως εσύ, με το ΙΚΑ σου και τους τυφλούς του, τους ασθματικούς του και τους νεκρούς συνταξιούχους του, έχεις το κεκτημένο δικαίωμα στο φαλιμέντο πάσης σοβαρότητος, έρχονται τώρα οι άλλοι, οι σοβαροί, να σε ανταγωνιστούν. Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνουν οι Ιταλίες, οι Γαλλίες και οι Αμερικές στο έργο σου;
Αν ο κόσμος γεμίσει από αδούλωτους επαίτες, σαν κι εμάς, τότε τι θα γίνει η γνησιότητα του αδούλωτου επαίτη που υπερασπιζόμαστε με τόσο σθένος, και τόση επιτυχία, τόσες δεκαετίες τώρα;

Δεν χρειάζεται όμως ούτε να ανησυχείς, ούτε να αγανακτείς. Εδώ η Αστυνομία εξόρισε βιαίως τους σκηνίτες από τα πάτρια εδάφη του Συντάγματος κι εσύ κάθεσαι και ασχολείσαι με τον Ομπάμα; Βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.

Διότι ύστερα από όσα έχουμε περάσει και από αυτά που θα περάσουμε οφείλουμε, αν μη τι άλλο, να μην παριστάνουμε τους αφελείς.
Διότι είναι αφέλεια να μην καταλαβαίνεις πως όλα αυτά, και ο Ομπάμα και η κρίση του ευρώ, είναι ένα οργανωμένο σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.
Ολα αυτά τα κάνουν για να μπορέσει ο Βενιζέλος να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, να δημιουργηθούν καρτέλ από κίτρινα ταξί και να αποχαρακτηριστεί το πανεπιστήμιο ως πανεπιστήμιο, όπως σιβυλλικά δήλωσε ο πρύτανης του Αθήνησι. 

ΠΗΓΗ: tanea.gr