5 Ιουλ 2011

Εθνική ανισορροπία και πιρουέτες στον αέρα! Της Τζένης Σουκαρά


Aνεβαίνει ο υδραργυρος...Ο πυρετός φέρνει το παραλήρημα και η ζέστη την παράκρουση..
 Ακούω πασσάλους στα σύννορα,συρματοπλέγματα στις "τόπους - φιλέτα" της πατρίδας μου, στήνονται τα ανθρώπινα οδοφράγματα στις επιχειρήσεις του εθνικού πλούτου..

Οι διακόπτες παίζουν κρυφτό με την νομιμότητα και η θερμοκρασία ανεβαίνει....
Η εθνική κυριαρχία απειλείται!
Ηχούν οι Σειρήνες και τα τύμπανα πολέμου κτυπούν!Κρότος πολύς κι ακατάσχετη φλυαρία ,σχεδόν εκκωφαντική!Φλυαρία αλλοδαπή που μας εμπαίζει βάζοντας  μας στο ζύγι της αγοράς και της ζήτησης, φλυαρία εγχώρια ,υπόννοιες και παλικαρισμοί που φέρνουν την χώρα γύρω  σε νυφοπάζαρο!
Φλυαρία εκνευριστική που τελευταίως  ανακαλύπτει τους νέους σωτήρες,μέσα απο τους νέους θεσμούς της αυτοδιοίκησης ,εκείνους τους παλαιούς, που ευελπιστούν να ηγηθούν απο νέα μετερίζια ενός μέλλοντος που οι ίδιοι αγνοούν.
Έλεος!
Ανεβαίνει η θερμοκρασία στο Σύνταγμα που έγινε πεδίο μάχης ..
Ανεβαίνει κλίμακα η αγανάκτιση και γίνεται θυμός!
Ο φόβος των κοινοβουλευτικών γίνεται τρόμος !
Κουκουλοφόροι διαφορετικών αποχρώσεων μας κυκλώνουν.
Πολεμούν τις αντιστάσεις μας ,πετροβολούν τις αντιδράσεις μας ! Κουκουλοφόροι εντεταλμένοι μάχονται το πλήθος και οι ολιγομελείς παρέες λιθοβολούν την ψυχραιμία ,την διαφορετική άποψη ..
Το μεσοπρόθεσμο  γέμισε μπόχα τον αιθέρα της Αθήνας ..
Η τύχη της χώρας γίνεται στοίχημα διεθνών κερδοσκόπων και εγχωρίων πολιτικών παπατζήδων.Ένθεν κακείθεν αναγνώστη μου!Και όχι  άπαντων των πολιτικών!
Η πολιτική έχασε την ψυχραιμία της διαπιστώνοντας πως οι παλιές της τεχνικές δεν χειραγωγούν το πλήθος που μετατρέπεται σε οργισμένο όχλο..
Η πείνα, η ανεργία δεν καθυποτάσσονται εύκολα ,το ίδιο βέβαια και η κουλτούρα και η φιλοσοφία ενός λαού που επιβάλλεται να αλλάξει..
Οι πάντες φωνασκούν!Μια τεράστια ντουντούκα έγινε η χώρα!Όσο πιο πολύ φωνάζεις ,έχεις πιθανότητες να επικρατείς ..
Φωνάζουν οι πολιτικοί - κοκορομαχούν - προσπαθούν να αλιεύσουν ίχνη συμπάθειας  απο το εξεγερμένο πλήθος,κάνοντας πιρουέτες στον αέρα!
Φωνάζουν οι πολίτες που βγήκαν αυθόρμητα στους δρόμους - φωνάζουν και οι επίδοξοι ταγοί αυτών ! 
Όλοι μιλούν για δημοκρατία ! Όλοι ασχολούνται επικινδύνως με το αυτονόητο!Γιατί αναγνώστη μου;
Στο τούνελ που έχουμε πλέον εισέλθει ,έχει πέσει βαθύ  σκοτάδι!
Μνημόνια δεύτερα και τρίτα χωρίς λαικές εντολές ,φωτιά και τσεκούρι  με το έτσι θέλω ,εκβιασμοί και απειλές και λόγια ,λόγια,λόγια λόγια..που κρύψανε την δημοκρατία μας ..Που όπως και την πατρίδα τούτες της ώρες όλοι της βάλαμε μεζούρα και την κόψαμε στα μέτρα μας.
Θα υπάρξει φως ; Αναρωτιέμαι!
Αλλά έχουμε δρόμο ακόμα! Το τούνελ φαίνεται θα έχει και στροφές ! Ελπίζω όχι απότομες!