28 Ιουν 2011

Επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ με έναν τραυματία


Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώνονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, στην οδό Σταδίου, όπου κουκουλοφόροι πετούν πέτρες και αντίκειμενα στους αστυνομικούς. Ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν αρχικά... σε ομάδα ακροδεξιών στην οδό ΌθωνοςΕπενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ακολούθησε εκτεταμένη χρήση χημικών.

O «καθιερωμένος» πετροπόλεμος στη συνέχεια εκτυλίχθηκε στην οδό Καραγιώργη Σερβίας όπου ομάδα κουκουλοφόρων πετά αντικείμενα και μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ και έχουν αποκλείσει το δρόμο με φωτιές που άναψαν σε κάδους απορριμάτων. Η φωτιά μεταφέρθηκε στις τέντες του καταστήματος Public. Από την άλλη πλευρά, οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ακόμα και ενάντια στο πλήθος των διαδηλωτών, για να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές.

Μάλιστα, μικρή ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε για λίγα λεπτά στο κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οδό Μητροπόλεως με ρόπαλα και πέτρες. Ωστόσο, γρήγορα οι αντιεξουσιαστές κινήθηκαν στα γύρω στενά και κατέληξαν στην Καραγιώργη Σερβίας. Την ίδια ώρα, συγκρούσεις πραγματοποιούνται και έξω από το Υπουργείο Οικονομικών με κυνηγητό κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το skai.gr υπάρχει ήδη ένας τραυματίας από τα επεισόδια.

Εν τω μεταξύ, πολίτες έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα μετά το κάλεσμα που απηύθηναν οι Αγανακτισμένοι για «48 ώρες στον δρόμο».

Η συγκέντρωση των αγανακτισμένων έχει αρχίσει από τις 9 το πρωί αλλά μέχρι τώρα μόλις μερικές εκατοντάδες έχουν συγκεντρωθεί, ενώ για τις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συναυλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σε διαθεσιμότητα 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ το σύνολο της αστυνομικής δύναμης ανέρχεται στις 5.000 αστυνομικούς, ενισχυμένο και από την επαρχία.


Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.


Διήμερος είναι πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και τις συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Αναμένονται ισχυρά μέτρα ασφαλείας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ κάγκελα είναι τοποθετημένα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη καθώς και στο περιστύλιο της Βουλής.

Επίσης, έχει ορθωθεί για μια ακόμη φορά ο σιδερένιος φράχτης στη λεωφόρο Βασ.Σοφίας, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το Κοινοβούλιο.