31 Μαΐ 2011

Να ελεγχθούν όλοι όσοι παίρνουν προνοιακά επιδόματα !"Κάτι δεν πάει καλά!"


Επιδόματα ,επιχορηγήσεις στο επίκεντρο των συζητήσεων στο ΔΣ Κορινθίων το οποίο συνεδριάζει αυτήν την ώρα..
Επισημάνσεις που αξίζουν τον προβληματισμό μας διατυπώθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης απο τον πρόεδρο του ΔΣ Νίκο Σταυρέλη σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα,η χορήγηση των οποίων.

..πλέον έχει μεταβιβαστεί ως αρμοδιότητα στις πρωτεύουσες των νομών.
Ο πρόεδρος του ΔΣ αναφέρθηκε στην εικόνα που ήδη ο δήμος αντιμετωπίζει κι αναλογιζόμενος την οικονομική κρίση και την οργή των πολιτών απέναντι στις ευθύνες των πολιτικών,επεσήμανε και τις ευθύνες της ίδιας της κοινωνίας..
Ο κύριος Σταυρέλης είπε λοιπόν, πως το πρώτο δίμηνο του έτους,στην κατηγορία αναπηρίας και ανικανότητας δόθηκαν 1.235 επιδόματα.Το δεύτερο δίμηνο δόθηκαν αιφνιδίως 1.306 ειδόματα!
Δηλαδή κατά έναν περίεργο τρόπο αυξήθηκαν οι ανάπηροι μέσα σε ένα μήνα κατά 70!!!
"Δεν ξέρω τι επιτροπές υπάρχουν κι απο περνούν αυτά τα άτομα.Μου προκαλεί πάντως μεγάλη εντύπωση.Κάτι πάντως δεν πάει καλά!"είπε ο κύριος Σταυρέλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε δίμηνο η Κορινθία δίνει 1.600.000 ευρώ για επιδόματα.Φανταστείτε πως το ποσό αυτό είναι μικρό σε σχέση με άλλους νομούς όπως η Λέσβος όπου δίνει 8 εκατομύρια ευρώ!!
Ο πρόεδρος του ΔΣ πρόκειται να κάνει παρέμβαση στο υπουργείο για επαναξιολόγηση των επιδομάτων αυτών.Και μάλιστα θα προτείνει οι επιτροπές που αξιλογούν να μην προέρχονται απο την ίδια περιοχή. 
Καιρός λοιπόν, να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας ..Και επιτέλους να ελεγχθούν όλοι ..Να διερευνηθεί πώς γίνονται οι αξιολογήσεις και ποιοι παίρνουν τε΄τοια επιδόματα..