Η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου σήμερα το πρωί ,μπορεί να ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με άλλες πρόσφατες εποχές ,σίγουρα όμως δεν...
ικανοποίησε τους διοργανωτές.
Οι πολίτες ακόμα φαίνονται διστακτικοί να προσέλθουν και να εμπιστευθούν τα συνδικάτα και τα σωματεία και κυρίως να προσέλθουν σε συγκεντρώσεις ,να συμμετάσχουν σε πορείες..
Αν και η συμμετοχή στην απεργία αγγίζει το 80% στον ιδιωτικό τομέα ,στην Κορινθία,είναι γεγονός πως η προσπάθεια προσέγγισης των εργαζομένων και η παρότρυνση τους σε κοινούς αγώνες ,χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα.
Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ,θα έπρεπε σήμερα να είναι η κορύφωση της λαικής αντίδρασης απέναντι στην κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος ..
Θα έπρεπε να είναι μια ηχηρή άρνηση της παραχώρησης στον εργοδότη ,της μέχρι πρότεινος εξουσίας της βουλής των Ελλώνων ,να ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις και να επιβάλλει στους Έλληνες εργαζομένους ,μέσω του εκβιασμού των μαζικών απολύσεων ,εργασιακό μεσαίωνα ,με στόχο μοναδικό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση θα έπρεπε να είναι μαζική για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ,για τον μηδενισμό του κόστους των απολύσεων των εργαζομένων για ένα χρόνο,με το υποκριτικό πρόσχημα της μαθητείας.Θα έπρεπε να είναι ένα βροντερό ΟΧΙ απέναντι στην άυξηση του χρόνου της διαθεσιμότητας απο 6 σε 9 μηνες ,στην καταργηση του ΟΜΕΔ ,της έσχατης ελπίδας του εργαζόμενου για διαπραγμάτευση.
Δεν γνωρίζω ,αν όλοι μας έχουμε αντιληφθεί τι προορίζεται να μας συναντήσει .Τι αποφάσεις πάρθηκαν για εμάς ,δίχως εμάς..Δεν ξέρω εαν είμαστε τρομαγμένοι ..Γνωρίζω όμως πως αυτή η στάση ,η παθητική, δεν θα μας βγάλει πουθενά..
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστας Μαλανδρένης,συλλογιζόμενος, προφανώς , όλα αυτά ,κάλεσε όλο τους εργαζομένους του νομού σε επαγρύπνηση.Έκρουσε τον κωδωνα ,υπογραμμίζοντας πως ο μεγαλυτερος κίνδυνος για την εργατική τάξη είναι η συντονισμένη υπόσκαψη του λόγου ύπαρξης των συνδικάτων ,που αποτελούν συλλογική έκφραση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ,την μόνη φωνή αντίδρασης και την μόνη οργανωμένη δομή, που αντιπαλευεται την ισοπέδωση των εργασιακών ,ασφαλιστικών και οικονομικών δικαιωμάτων ."Η οπορτουνιστική διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος για την περιχαράκωση των πολιτικών χώρων με μικροκομματικά οφέλη ,δεν μπορεί να συνεχιστεί .Πρέπει ενωμένοι όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη για να σπάσουμε τις αλυσίδες που προσπαθούν να μας φορέσουν .Το οφείλουμε στις παλαιότερες γενιές ,το οφείλουμε σε εμάς, το οφείλουμε στα παιδιά μας "είπε ο Κώστας Μλανδρένης.
Ο γραματέας Οργανωτικού Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη των εργαζομένων να συνδικαλιστούν εξαιτίας του τελευταίου νόμου, που άθελα του ,ανοίγει τον δρόμο."Οι εργαζόμενοι ,οι οποίοι συνδικαλίζονται στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν το 20%.Οπότε καταλαβαίνετε το τι θα συμβεί σε όσους χώρους δεν υπάρχουν σωματεία. Οι εργοδότες θα κάνουν ότι θέλουν. Άρα επιτακτική παράκληση σε όλους τους εργαζομένους να οργανωθούν και να αμυνθούν .Κι εμείς ,ως δευτεροβάθμιο όργανο, είμαστε δίπλα τους. "